Cum sunt "capusate" pensiile private prin Fondul de garantare

Sectorul de stat a fost si ramane grav afectat de clientelismul politic la nivel de management, de capusare cu firme clientelare ale "oamenilor partidului". La fel s-a intamplat si in cazul numirilor in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care, de multe ori, nu au fost in functie de profesionalism si competenta, ci de cumetrie, de rubedenie si recomandare politica, noteaza www.wall-street.ro.

Badin, partener Deloitte: Intre Fisc si contribuabili exista o relatie de tip politist-infractor

Intre Fisc si contribuabili exista o relatie de tip politist-infractor, este de parere Dan Badin, partener in cadrul departamentului de servicii fiscale al Deloitte Romania. Atunci cand un contribuabil este verificat de inspectorii fiscali nu se porneste de la premisa de nevinovatie, ci de la aceea ca acesta este deja vinovat si ca vrea sa ocoleasca plata taxelor si impozitelor, a declarat Badin. El a explicat “excesul de zel” al unora dintre inspectorii fiscali prin faptul ca acestia sunt verificati la randul lor de inspectorii Curtii de Conturi care pot avea in unele cazuri propria interpretare a legislatiei, scrie www.gandul.info.

Raport in premiera de la BNR: trei sferturi din stocul de credite neperformante au fost acordate in anii 2007 si 2008

Finantarile acordate companiilor de talie mica si medie si creditele de consum cu ipoteca ale populatiei inregistreaza cea mai mare rata de neperformanta, de 29% si respectiv 12% la finalul lunii august. Acestea sunt si portofoliile cu care bancile au inceput curatarea bilanturilor, ponderea neperformantelor fiind la finalul lunii august cu circa doua puncte procentuale sub maximele istorice (din septembrie anul trecut in cazul firmelor si din iunie anul acesta in cazul persoanelor fizice), scrie Ziarul Financiar.

Blidar investeste 2 mil. euro pentru un nou produs feroviar

Lucreaza de zor pentru lansarea unui nou produs feroviar, despre care nu intra in amanunte. Puncteaza doar investitia: aproximativ doua milioane de euro. In acelasi timp, este atent la toate miscarile din industria feroviara, interna si internationala. Omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Calatori Arad, isi doreste ca „industriasii autohtoni sa fie apreciati la adevarata lor valoare, in Romania, asa cum sunt apreciati peste tot in lume“, scrie www.capital.ro.

Oferta de munca la Cora, Coca-Cola, Rewe, Telekom si Banca Transilvania

Cora, Coca-Cola HBC, Rewe, Telekom Romania si Banca Transilvania sunt cativa dintre greii din economie care fac angajari, in aceasta perioada. www.economica.net detaliaza profilurile candidatilor pe care ii cauta angajatorii. De exemplu, Cora Pantelimon angeajeaza un operator punct de beneficii. Te califici pentru acest post daca ai absolvit liceul si ai promovat examenul de Bacalaureat, ai bune abilitati de operare PC si, preferabil, ai mai lucrat in asigurari, vanzari sau relatii cu clientii. Vezi intreaga oferta de joburi.

Romanul de 32 de ani care nu depinde de nimeni: munceste cat vrea si cand vrea, nu stie ce inseamna sa ai sef si castiga enorm

Tudor Maier si-a construit o cariera la care multi angajati de multinationala nici macar nu viseaza. Nu depinde de nimeni in meseria lui, nu stie ce inseamna sa ai un sef, isi organizeaza timpul dupa bunul-plac fara sa se speteasca muncind si, cel mai important dintre toate, castiga suficient cat sa duca un trai mai mult decat decent, fara grija zilei de maine. Tanarul in varsta de 32 de ani este freelancer, liber-profesionist pe internet, daca vreti, si inca unul dintre cel mai bine platiti din Romania, cu un salariu care se poate compara chiar cu unul de executiv - cateva zeci bune de mii de dolari pe an, potrivit Business Magazin.

Pe cine ajuta si pe cine ingroapa reducerea pretului petrolului. Decizia Arabiei Saudite, producatorul numarul unu mondial

Arabia Saudita sugereaza tacit ca este dispusa sa accepte preturile scazute ale petrolului o lunga perioada de timp, au declarat surse apropiate situatiei, aceasta fiind o schimbare majora de politica, in scopul descurajarii investitiilor producatori concurenti precum cei din Statele Unite. Unii membri ai OPEC, intre care si Venezuela, vor reducerea productiei pentru a urca cotatiile petrolului peste 100 de dolari pe baril. Oficialii sauditi au dat insa un mesaj diferit la intalnirile cu investitorii si analistii si anume ca Arabia Saudita, cel mai mare producator din cadrul OPEC, va accepta preturi de sub 90 de dolari pe baril, chiar sub 80 de dolari pe baril, timp de un an-doi, potrivit surselor citate de Reuters.

Rusia cauta banii Chinei, dupa interdictiile Occidentului. Moscova a incheiat 38 de acorduri de finantare pentru Gazprom, Rosneft si bancile sanctionate de SUA si UE

Rusia a incheiat 38 de acorduri cu China, in domeniul energiei, bancilor si tehnologiei, in timpul unei vizite la Moscova a premierului Li Keqiang, autoritatile de la Kremlin orientandu-se catre Asia pentru mentinerea cresterii economice, pe fondul sanctiunilor occidentale, transmite Bloomberg. Intre documentele semnate se afla un acord interguvernamental privind un contract de 400 de miliarde de dolari al Gazprom, pe termen de 30 de ani, prin care grupul urmeaza sa livreze gaze in China, din 2018, prin intermediul unui gazoduct numit Forta Siberiei, a carui constructie a inceput in septembrie. Un alt acord se refera la cresterea cooperarii intre Rosneft si China National Petroleum.

Marea Britanie isi vinde participatia la compania Eurostar, care opereza trenul de mare viteza pe sub Canalul Manecii, pentru a-si reduce datoria publica

Guvernul britanic a lansat, luni, procesul de vanzare a participatiei de 40 la suta pe care o detine la compania feroviara Eurostar, operatorul trenurilor pe sub Canalul Manecii, si spera ca aceasta tranzactie se va incheia la inceputul anului viitor, relateaza AFP, preluata de Mediafax. Decizia a fost anuntata anul trecut in cadrul unui plan de privatizare in valoare de 20 de miliarde de lire sterline (25,4 miliarde de euro) pana in 2020.

Grupul Fiat Chrysler Automobiles, al saptelea mare producator auto la nivel mondial, a debutat pe bursa din New York

Actiunile Fiat Chrysler Automobiles au debutat luni la New York Stock Exchange in usoara crestere cu 1% de la pretul de deschidere de 9 dolari pe unitate, fata de cotatia de 8,7 dolari pe unitate inregistrata de fosta companie Fiat la inchiderea tranzactiilor de vineri. La Milano, unde grupul Fiat Chrysler este listat secundar, titlurile au urcat cu peste 4% pe parcursul sedintei, fiind tranzactionate ulterior in crestere cu 0,9%, relateaza Automotive News.