Creditele date „cu ambele maini“ in perioada de boom lasa gauri uriase. Germanii de la Deutsche Bank curata inca 440 mil. euro din neperformantele BCR

Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a cumparat de la BCR un nou pachet de credite neperformante cu o valoare nominala de 443 mil. euro, in schimbul caruia a platit circa 28 mil. euro, adica numai 6% din valoare, potrivit unor surse din piata, citate de Ziarul Financiar. BCR nu a comentat informatia.

Inapoi la "cutiile de chibrituri": Blocurile ceausiste devin un lux?

Privind retrospectiv, criza a taiat mai mult din suprafata apartamentelor decat din preturile de vanzare in cazul multor locuinte nou construite. Concurenta acerba dintre dezvoltatori si standardele impuse de „Prima Casa“ ar putea reduce in continuare spatiul de locuit, noteaza www.capital.ro.

Cel mai mare dezvoltator din Orientul Mijlociu vrea sa intre pe piata imobiliara din Romania

Damac Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Orientul Mijlociu, testeaza piata imobiliara din Romania si companiile listate la bursa, potrivit www.economica.net. Desi nu a dorit sa dezvaluie mai multe detalii despre planurile de colaborare pe care directorul Impact le va discuta cu omologul arab, Lucian Mateescu, dirctorul general al Impact, spune ca "in functie de discutiile pe care le vom avea cu aceasta firma, exista terenuri, pe care care nu pot sa le amintesc, care se preteaza unor constructii mai speciale, in zone langa parcuri".

Domeniile care te trimit acasa: daca lucrezi aici, risti sa devii somer

Business-urile din constructii, comert si repararea auto&moto si industria extractiva au avut de suferit cel mai mult pe timp de criza. Ca urmare, multi dintre romani s-au ales obligatoriu cu o singura cale: somajul. In intervalul 2010-2013, sectorul constructiilor a pierdut 69.856 de salariati, comertul - 49.982 de angajati, iar industria extractiva - 44.649 de salariati, arata un studiu realizat in anii mentionati de KeysFin, preluat de www.wall-street.ro.

Pe unde va trece drumul expres din Romania care va lega litoralul romanesc de Delta Dunarii

Romanii vor putea ajunge mai usor de pe litoral in Delta Dunarii dupa ce se va construi un drum expres Constanta-Tulcea- Braila. Studiul de fezabilitate aferent proiectului va costa pana la 6,3 milioane de euro, fara TVA. CNADNR Nationale a lansat miercuri procedura de licitatie deschisa pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Constanta-Tulcea- Braila. Constructia acestui drum expres, inclusiv a unui pod la Braila, are o valoare estimata de 1,3 miliarde euro, potrivit datelor din varianta revizuita a raportului privind Master Planul de Transport, scrie www.gandul.info.

EY: Tiriac, Ghenea si Anastasiu sunt cei mai cunoscuti antreprenori romani in randul studentilor

Ion Tiriac este cel mai cunoscut antreprenor roman in randul studentilor, arata un studiu EY. El este urmat de Marius Ghenea, antreprenor in serie si business angel, si Dragos Anastasiu, proprietar al Eurolines. In cazul antreprenorilor straini, Steve Jobs este devansat ca notorietate de Bill Gates in randul tinerilor romani, noteaza www.businessmagazin.ro.

Prabusirea Rusiei trage dupa ea intreaga Europa. “Tarile vecine vor resimti din plin loviturile de la Moscova”. Banca centrala anunta masuri de stabilizare a rublei

Nimeni nu are de castigat daca economia Rusiei se prabuseste. Partenerii sai de afaceri – tari si companii deopotriva, privesc cu ingrijorare cum evolueaza criza de la Moscova, de la deprecierea fara precedent a rublei, pana la scaderea pretului petrolului si evolutia industriei dupa aplicarea sanctiunilor internationale, noteaza CNN Money.

Moment istoric pentru SUA si Cuba, care restabilesc relatiile diplomatice, dupa jumatate de secol de "inghet". Obama: "Izolarea Cubei nu a functionat"

Statele Unite au decis normalizarea relatiilor diplomatice cu statul cubanez, anunta presedintele Statelor Unite, Barack Obama. "Am luat aceasta decizie pentru crearea de noi oportunitati la nivel bilateral; va fi deschis un nou capitol in relatia dintre Statele Unite si Cuba", a declarat Obama, notand ca istoria relatiilor dintre cele doua tari este una "complicata". Printre masurile luate, Obama a anuntat eliminarea restrictiilor de calatorie intre cele doua tari, reluarea relatiilor diplomatice la nivel de ambasade, reluarea unor schimburi comerciale, scrie Washington Post.

China va construi o cale ferata de mare viteza intre Belgrad si Budapesta, proiect de 1,5 mld. euro

China va construi o cale ferata de mare viteza intre Belgard si Budapesta, potrivit unui acord incheiat cu Ungaria si Serbia, proiectul in valoare de 1,5 miliarde de euro, potrivit estimarilor din presa, avand rolul sa creasca schimburile comerciale intre statul asiatic si Europa, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Rusii iau cu asalt magazinele, pentru a-si cheltui economiile inainte sa se devalorizeze

Vanzarile de retail din Rusia au inregistrat in noiembrie o crestere de 1,8%, cea mai mare din ultimele sase luni si peste asteptarile analistilor, oamenii repezindu-se sa cumpere bunuri de consum de teama deprecierii rublei, cea mai grava dupa criza din 1998, relateaza Bloomberg.