Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitarii profiturilor firmelor; oamenii statului in Petrom: de la jucatori de table pe Coasta de Azur cu ministrul, la colegi de facultate cu premierul; tIMOn: case fara taxe si preturi minime istorice
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Ce aduce nou Codul fiscal la nivelul impozitarii profiturilor firmelor?
Lecturand forma aflata in prezent in dezbatere publica a proiectului de Cod fiscal, primul lucru care iese in evidenta este diminuarea cotei de impozitare a profitului de la 16% la 14% (chiar daca incepand cu 1 ianuarie 2019) si, mai ales, eliminarea impozitului pe dividende (incepand chiar cu 1 ianuarie 2016). Dincolo de aceasta reducere a sarcinii fiscale – sa recunoastem, cu o perspectiva temporala destul de indepartata, daca avem in vedere data de 1 ianuarie 2019 –, sunt aduse si cateva modificari pe fond asupra modului de asezare si de percepere a impozitului pe profit, scrie www.capital.ro.
Oamenii statului in Petrom: de la jucatori de table pe Coasta de Azur cu ministrul la colegi de facultate cu premierul
Consiliul de Supraveghere este entitatea care controleaza deciziile directoratului Petrom, cea mai mare companie locala si singurul producator de petrol si gaze, aceasta structura de management dualista fiind implementata din 2007. De atunci, statul roman a avut noua reprezentanti in consiliul de supraveghere al Petrom, consemnand cea mai rapida „rotatie de cadre“. Acum va urma omul cu numarul 10 dupa ce ministerul energiei a decis revocarea din functie a lui Lucian-Dan Vladescu. In acest moment, statul detine 20,6% din actiunile Petrom, noteaza Ziarul Financiar.
Targul National Imobiliar: Case fara taxe si preturi minime istorice
Expozantii de la Targul Imobiliar National (tIMOn), deschis in Bucuresti, tin cont de puterea de cumparare a clientilor si afiseaza reduceri echivalente cu impozitele, dar si preturi la limita costurilor proprii de constructie. Efervescenta maxima, nemaiintalnita la editiile din ultimii 5-6 ani, in Targul Imobiliar National (tIMOn): 17 lansari in premiera, recorduri istorice la limita de jos a preturilor de catalog, oferte cu tot felul de facilitati incluse, reduceri mai mari sau cel putin egale cu TVA (5%), dar si proiecte inedite prin care beneficiarii scapa, practic, de birocratia si fiscalitatea aferenta sectorului de constructii, scrie www.adevarul.ro.
Bursa de la Bucuresti a ajuns la cotatiile de dinaintea colapsului Lehman Brothers
Indicele BET, principala referinta a bursei de la Bucuresti, din care fac parte cele mai lichide zece actiuni, a atins ieri nivelul de 7.412 de puncte, cea mai mare cotatie dupa iunie 2008, cu cateva luni inainte de prabusirea bancii americane Lehman Brothers care a adus criza financiara pe bursele lumii, noteaza Ziarul Financiar.
A renuntat la viata de milionar in Statele Unite ca sa porneasca de la zero in Romania
Absolvent al Universitatii din Pennsylavannia, Don Lothrop a fost partener al Delphi Ventures timp de aproape zece ani. El a decis sa renunte la afacerile din Silicon Valley pentru a se concentra asupra investitiilor din Romania. Omul de afaceri a aflat despre situatia din Romania in cadrul unui eveniment desfasurat la San Francisco, cand a donat 25.000 de dolari unui orfelinat. Dupa ce a studiat sistemul economic de la noi, Lothrop a ajuns la concluzia ca initiativele existente nu au sanse de reusita datorita coruptiei de la nivel inalt, potrivit Business Magazin.
3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a lansa un magazin de comert electronic
Un business online este mult mai usor de planificat decat unul traditional, pentru ca exista etaloane pe baza carora poti afla daca vei putea fi profitabil sau nu. Spre deosebire de un model de business care presupune distributia produselor si in magazine fizice (denumite si “brickandmortar stores”), un magazin electronic 100%, care vinde doar online, are avantajul major ca permite un control mai bun asupra tuturor activitatilor operationale, scrie www.wall-street.ro.
Putin vrea ca Rusia sa foloseasca sanctiunile occidentale pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare
Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi ca nu se asteapta ca Occidentul sa anuleze sanctiunile impuse Rusiei, acestea fiind o strategie pentru a tine statul sub control, dar spera ca Moscova sa le foloseasca pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare, relateaza Sputnik.
Guvernul francez vrea control mai mare asupra gigantului Renault, in schimbul unor investitii de peste 1 mil. euro
Conducerea Renault se s-a intalnit joi dupa amiaza intr-o sedinta de urgenta pentru a discuta intentia guvernului francez de a-si intari puterea de decizie in cadrul companiei, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de MarketWatch. Guvernul francez intentioneaza sa obtina dublarea drepturilor de vot la urmatoarea adunare a actionarilor din 30 aprilie.
Indienii isi consolideaza pozitia in Europa. Mahindra, in discutii avansate pentru preluarea celebrei case de design Pininfarina
Constructorul auto indian Mahindra&Mahindra poarta negocieri avansate pentru preluarea casei italiene de design Pininfarina, evaluata la circa 170 milioane euro, un acord in aceasta privinta putand fi anuntat saptamana viitoare, potrivit Bloomberg, care citeaza persoane apropiate discutiilor.
Pe acelasi subiect: