Cazul medicilor bugetari cu sute de mii de euro in conturi din mita arata si ca Fiscul nu exista

In Romania se fac anual 600.000 de interventii chirurgicale. Daca pentru fiecare dintre acestea se face o plata informala in medie de 500-1.000 de euro, rezulta ca in buzunarele medicilor intra anual 300-600 mil. euro. Unde este Fiscul? Cazul recent de fraudare a sistemului de sanatate de la Spitalul Clinic de Ur­genta de Chirurgie Plas­tica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti (cunoscut sub numele de Spitalul de Arsi), unde mai multi medici au fost arestati fiind acuzati pentru luare de mita si raportari false, scoate la lumina nu doar lipsa oricarui control asupra modului in care se cheltuiesc banii in sanatate, ci si faptul ca ANAF a fost neputincioasa in problema „albirii“ banilor incasati „informal“ de catre medici, scrie Ziarul Financiar.

Prima fotografie neretusata a Romaniei muncitoare: cat de multi suntem la stat si cati la privat

Statul ramane, asa cum era de asteptat, cel mai mare angajator din Romania: 1,2 milioane de oameni lucreaza in institutii bugetare, dintr-un total de 5.548.944 de salariati cu acte in regula cati se afla in evidentele Inspectiei Muncii. In 17 judete, institutiile de stat sunt cei mai mari angajatori; exista judete, precum Mehedinti, in care chiar principalii trei angajatori sunt institutii de stat. Romania poate fi considerata tara profesorilor, a vanzatorilor si a constructorilor, daca ne raportam la cele mai ravnite meserii de la nivel national. Cel putin 230.000 de romani lucreaza in sistemul de Educatie, potrivit datelor oficiale, citate de www.gandul.info.

Cat vinde singurul hipermarket online cu livrare de tip drive din Romania

Comertul modern romanesc a bifat, la sfarsitul anului trecut, o premiera: cora a deschis primul hipermarket online din tara cu servire direct in masina. Serviciul coradrive a ajuns deja la o medie de 22 de comenzi pe zi si la un cos mediu de cumparaturi de circa 220 de lei, mai mare decat in magazinele clasice. Principiul de functionare al primul drive al retailerului, gazduit de cora Lujerului, e simplu: clientii consulta oferta de produse online, isi trimit lista de cumparaturi, iar cand ajung la hipermarket, produsele le sunt incarcate in masina. Reprezentantii cora spuneau la lansarea serviciului drive ca se asteapta ca acesta sa reprezinte 5% din cifra de afaceri a magazinului Cora Lujerului in 2014, noteaza www.capital.ro.

Primul proces pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de credit se judeca in iunie

Se apropie scadenta pentru creditori in problema clauzelor abuzive. Dupa perioada preliminara de inregistrare a cererii de chemare in judecata, litigiul dintre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Credit Europe Ipotecar IFN, societate detinuta de banca din Turcia cu acelasi nume, a primit termen in iunie. Procesul dintre ANPC si Credit Europe Ipotecar IFN, societate financiara nebancara detinuta de Credit Europe NV, banca cu actionariat turcesc, persoana juridica olandeza, a primit termen in data de 12 iunie 2014. ANPC vrea sa obtina eliminarea unui comision de restructurare de 0,7 puncte procentuale din contractele de credit ipotecar. Institutia spune ca banca aplica acest comision tocmai pentru acei clienti care aveau probleme la plata ratelor si aveau nevoie de o restructurare a creditului, scrie www.economica.net.

Harta pacanelelor. Romanii joaca anual 21 de euro la aparate si 5 euro la pariuri

Fiecare aparat din cazinouri aduce venituri de 1.000 de euro pe luna, iar agentiile de pariuri castiga 700 de euro pe luna per aparat de pe urma jucatorilor. Venitul brut din jocurile de noroc, reprezentand suma care se joaca minus castigurile revenite jucatorilor, a fost de 657 de milioane de euro in 2012, arata un studiu prezentat marti de compania de consultanta financiara PricewaterhouseCoopers (PwC). Din datele studiului reiese ca romanii joaca in medie 21 de euro pe an la pacanele si mizeaza la pariuri 5 euro pe an, sume semnificativ mai mici decat cele inregistrate in Italia, Germania, Spania sau Marea Britanie, informeaza www.adevarul.ro.

A intrat in afaceri la 14 ani. Acum vinde cele mai frumoase haine din Romania si castiga zeci de mii de euro

Mirela Bucovicean a inceput sa lucreze efectiv de la 14 ani in domeniul antreprenoriatului in moda, in cadrul afacerii de familie, experienta care a ajutat-o in construirea proiectului sau - Molecule F - ale carui baze le-a pus in 2010. Anterior, ea a lucrat in radio, presa si TV, ca editor de fashion sau beauty, apoi in marketing si vanzari, precum si in alte cateva industrii catre care a impins-o curiozitatea. Inainte de a-si urma pasiunea pentru publicitate, unde a activat din 2002 pana in 2006, in agentiile Saatchi & Saatchi si ulterior Headvertising, Mirela Bucovicean a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale (2001), in cadrul Universitatii Romano-Americane, potrivit Business Magazin.

Un fermier din Piatra Neamt pariaza pe doua culturi unice in Romania

Gabriel Sandu, un fermier din Piatra Neamt, a investit in urma cu trei ani in doua culturi putin cunoscute pe plan local - usturoiul negru si cartoful mov – dar foarte apreciate in Europa. In urma unui proces special de maturare, usturoiul devine negru si isi sporeste proprietatile vindecatoare, in timp ce cultura de cartof mov poate aduce venituri mai mari de zece ori decat o plantatie dintr-un soi obisnuit. La 46 de ani, Gabriel Sandu, care a investit initial in sectorul imobiliar, a aflat despre usturoiul negru intr-o vizita in Coreea de Sud, locul unde acest produs a fost inventat si dezvoltat. A inceput sa cultive acest soi in urma cu trei ani si in prezent lucreaza la perfectionarea proiectului, noteaza www.wall-street.ro.

Putin ameninta companiile straine din Rusia: “Va trebui sa vedem cum activeaza ele in Federatia Rusa”

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat marti ca noile sanctiuni americane si europene ar putea afecta intreprinderile occidentale care activeaza in domeniul energetic rus si a dezmintit, totodata, prezenta unor forte rusesti in estul Ucrainei, relateaza BBC. "Daca aceasta (situatie) va continua, va trebui, desigur, sa vedem cum (societatile straine) activeaza in Federatia Rusa, in special in domeniile-cheie ale economiei ruse, precum cel energetic", a declarat Putin, dand asigurari ca nu nu exista "nici formatori rusi, nici unitati speciale si nici trupe" rusesti in Ucraina.

Obama tocmai l-a sanctionat pe “cel mai infricosator om de pe Planeta”, denumit "Darth Vader" al Rusiei

Directorul general al Rosneft, Igor Sechin, care este considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Rusia si unul dintre principalii jucatori din industria petrolului, se afla pe lista celor sapte oficiali rusi sanctionati de Statele Unite, pentru rolul pe care il au in escaladarea crizei din Ucraina. Sechin, seful conglomeratului detinut de stat, este de departe cea mai importanta persoana de pe lista, avand in vedere legaturile foarte stranse pe care le are cu presedintele Vladimir Putin, scrie Business Insider. Sechin, ca si Putin, este fost ofiter KGB. A fost denumit "Darth Vader" al Rusiei sau “cel mai infricosator om de pe Planeta”, din cauza trecutului sau de spion, avand o reputatie de om fara scrupule.

Sanctiunile occidentale rapun gigantii energetici ai Rusiei. Anunturile facute de Gazprom si Rosneft

Gazprom a avertizat marti comunitatea financiara asupra riscurilor provocate de criza ucraineana si sanctiunile occidentale impotriva Rusiei asupra profitului grupului, care a scazut deja in 2013. Cu ocazia publicarii rezultatelor financiare anuale, marcate de un declin al profitului net cu 7%, la 23 de miliarde de euro, Gazprom a analizat impactul escaladarii tensiunilor dintre Rusia si Occident. Bloomberg scrie, totodata, ca sanctiunile aplicate de SUA Rusiei in contextul crizei din Ucraina pun in pericol si un proiect care ar putea depasi 900 de miliarde de dolari al producatorului american de petrol Exxon cu Rosneft, companie controlata de guvernul de la Moscova.