Sistemul Kinect al celor de la Microsoft a schimbat regulile jocului video

Xbox Kinect a devenit repede unul dintre cele mai cautate cadouri de Craciun in 2010. Si cu motiv: jucatorii nu au mai avut nevoie de o telecomanda pentru a se juca. Iar viitorul suna si mai bine daca ne gandim ca acum jocul Kinect poate fi controlat cu vocea, nu doar prin miscarile mainilor sau picioarelor.

Gadgeturile cu ecrane pliabile sunt reale si vor aparea in curand pe piata

Chiar daca poate suna prea inovator, gadgeturile cu ecrane pliabile sunt reale. Samsung a inceput deja testele, iar primele astfel de modele vor aparea la inceputul lui 2012.

Asa ca, in curand am putea vedea smartphone-uri ca iphone sau tablete care pot fi rulate si apoi puse in buzunarul de la geanta.

Asistentele virtuala ca Siri vor fi tot mai inteligente

Siri nu este chiar exemplul concret de inteligenta artificiala, dar este aproape de realitate. Pana acum, modelul Apple este un model de inteligenta artificiala regasit intr-un smartphone.

In plus, experimentele sunt abia la inceput, iar avansul exploziv al tehnologiei arata ca in curand am putea avea o aplicatie similara incorporata in fiecare produs IT pe care il folosim.

Recunoasterea faciala este viitorul marketingului

La inceputul anului, internautii au reactionat dur la anuntul potrivit caruia Facebook va folosi tehnologia de recunoastere faciala pentru a identifica si marca fiecare poza pe care o publici in retea. Chiar si smartphone-urile implementeaza un astfel de sistem. Un exemplu este cea mai noua versiunea a sistemului de operare Android - Ice Cream Sandwich - care foloseste aceeasi tehnologie pentru a debloca telefonul inainte sa il folosesti.

Insa, aceaste doua exemple sunt doar varful iceberg-ului. Recunoasterea faciala a fost implementata peste tot, chiar si in baruri. SceneTap identifica barbatii si femeiile care intra in baruri si decide pentru fiecare amplasament care sunt preferintele acestora.

Nest este cel mai avansat termostat de camera

Cine ar fi crezut ca cineva ar putea sa fie atat de incantat de un banal termostat. Insa, dispozitivul Nest este mai mult decat atat - poate calcula si regla temperatura camerei cand esti acasa, pleci sau dormi.