Incepand cu anii `90, compania a explorat si alte categorii de produse. Criza financiara i-a fortat sa renunte la multe proiecte, de exemplu gama de telefoane mobile. Pentru a se mentine pe linia de plutire fara a face compromisuri calitative, producatorul danez a ales sa continue doar cu produsele audio si video.

BeoVision 7-55 este cel mai recent televizor al lor si totodata cel mai mare. Diagonala ecranului este de 55 inci, adica 140 centimetri. Inca de la prima vedere se observa un design atragator si o calitate ireprosabila a materialelor. Sub panoul LCD gasim o bara in care se afla un amplificator 7.2 si difuzoare, precum si o mica "cocoasa” aflata chiar in centru si despre care vom vorbi curand. Tot ansamblul este plasat pe un stand motorizat, care permite reglarea inaltimii, unghiurilor si rotatia televizorului direct din telecomanda.

Sub aspectul ireprosabil se ascunde tehnologie de ultima ora. Ecranul, produs de Samsung, are specificatii fantastice: 4000:1 contrast fix si o rata de improspatare mare, de 6 milisecunde; totul, evident, la rezolutie full HD 1920x1080. Aceste specificatii n-au fost insa suficiente pentru B & O, care au adaugat iluminare de fundal dinamica regionalizata, ajutand ecranul sa atinga niveluri de negru intalnite pana acum doar la ecranele cu plasma.

"Cocoasa” de sub ecran isi dezvaluie secretele atunci cand cineva trece cu mana prin dreptul ei: se deschide gratios si dezvaluie o tava din aluminiu luminata discret cu LED-uri, care asteapta un disc Blu-Ray sau un DVD.

Conexiunile externe acopera toata gama posibila, dupa cum ne-am astepta de la un produs de acest calibru. De asemenea, sunt prezente sapte iesiri pentru difuzoare distincte, subwoofer-ele aflandu-se in bara de sub ecran. Pentru a garanta o vizionare cat mai curata si placuta, televizorul este dotat cu un senzor de lumina, care adapteaza reglajele ecranului la lumina din incapere.

Calitatea imaginii este cea mai buna regasita la un LCD. Televizorul reuseste sa faca pana si semnalul de televiziune analogica sa arate bine. Adevarata revelatie apare totusi la introducerea unui disc Blu-Ray sau atunci cand se foloseste o consola de jocuri cu grafica HD.

BeoVision 7-55 pare a fi televizorul perfect pentru cei ce-si doresc o vizionare si o auditie ireprosabila. Una dintre conditiile esentiale este insa pretul, care incepe de la 18.700 de dolari. Daca doriti calitatea optima si sunteti dispusi sa platiti astfel de sume pentru ea, acesta este produsul care are cele mai mari sanse de a va satisface pretentiile.