In primul trimestru al anului trecut, profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a scazut cu 62,6%, la 22,2 milioane euro. In primul trimestru al anului trecut Romtlecom a avut venituri de 166,3 milioane de euro.

Romtelecom a avut un profit operational (EBIT) de 13,8 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, fata de o pierdere operationala de 16,7 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Numarul clientilor pe telefonie fixa a scazut cu 5,4% in primul trimestru, de la 2,585 milioane in primele trei luni ale anului trecut la 2,446 milioane in acest an, potrivit unui comunicat al grupului elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom.

Pe segmentul internet broadband, numarul de abonati a urcat cu 8,9%, de la 1,062 milioane la 1,156 milioane.

Serviciile de televiziune prin satelit, prin internet (IPTV) si prin cablu digital au inregistrat un avans al numarului de clienti de 11,8%, de la 1,064 milioane la 1,19 milioane.

OTE detine in Romania si operatorul de telefonie mobila Cosmote, precum si lantul de magazine Germanos. Cel mai mare actionar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, cu o participatie de 40% la OTE, urmat de statul elen cu 10%.

Investitori institutionali din Grecia detin actiuni totalizand 11%. Investitorii institutionali straini controleaza 29% din titlurile operatorului de telefonie, iar un pachet de aproape 10% este detinut de alti mici actionari.