Editia din acest an a CES, targul de tehnologie care se desfasora la Las Vegas in intervalul 6 - 9 ianuarie, va fi dominata de "nebunia" tabletelor PC. Si asta dupa ce tableta iPad a starnit o adevarata avalansa de oferte pe piata inca din primavara anului trecut.

Majoritatea tabletelor care vor fi prezentate la CES vor rula sistemul de operare Google Android. Lista producatorilor care se grabesc sa intre in randul lumii si sa prezinte tablete "echipate" cu cea mai noua versiune Android - HoneyComb - sunt Acer, Archos, Asus, Creative, Dell, Entourage, Fusion Garage, LG, Motorola, MSI, Notion Ink, Samsung, Toshiba si ViewSonic.

Motorola, cea mai noua tableta
 
Pe internet au aparut recent diverse imagini, dar si materiale video in care este prezentat un prototip de tableta ce ruleaza Android HoneyComb. Aceasta va avea un ecran tactil de 9 inci si va urma sa fie prezentata la targul de gadgeturi CES.

Si noul gadget cu ecran tactil de 8,9 inci de la LG va rula tot sistemul Android HoneyComb. LG Optimus Pad va putea redea imagini HD si este contruit pe platforma NVIDIA Tegra 2 destinata in special pasionatilor de gaming.

Tablet PC Microsoft si Windows 8
 
Bursa zvonurilor tehnologice, citata de New York Times, sustine ca Microsoft va prezenta o serie de tablet PC-uri noi realizate alaturi de producatori precum Dell sau Samsung la CES 2011. Scopul declarat? Razboi total contra iPad!

In plus, cei de la Microsoft pluseaza! Cei de la cnet.com scriu ca Microsoft ar avea in plan prezentarea viitorului Windows 8.

Sistemele 3D, in centrul atentiei

Producatorul LG va prezenta la ces un ecran pentru telefoanele mobile care permite vizualizarea imaginilor in 3 dimensiuni fara a fi nevoie de ochelari speciali.

Mai mult, tot LG va aduce LCD-ul 3D cu cel mai mare ecran din lume - cu o diagonala de 72 de inci! In plus, acesta va avea conexiune la internet.

Si Toshiba va prezenta LCD-ul 3D recent lansat care, la fel ca si ecranul LG, nu are nevoie de ochelari speciali pentru ca imaginea sa fie vizualizata in 3 dimensiuni.

Daca cei de la Toshiba au scos un televizor 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari speciali, Samsung va prezenta la CES cea mai usoara pereche de ochelari pentru filmele in 3 dimensiuni, care cantaresc doar 28 de grame, potrivit celor de la Endgadget!

Telefoane inteligente si de mare viteza

Producatorul taiwanez de telefoane mobile HTC va lansa impreuna cu operatorul din SUA - Verizon - telefoane care permit folosirea tehnologiei 4G. Astfel, viteza internetului mobil pe aceste mobile va fi de patru ori mai mare decat cea oferita in prezent de 21,7 Mbps.