Noul gadget de la Apple ar urma sa aiba un design inspirat din aspectul player-ului iPad-touch, potrivit schitelor carcasei aparute pe site-ul 9to5mac.com.

Astfel, carcasa din spate a tabletei va fi plata.

Analizand schitele putem vedea ca acestea au un slot pentru sistem audio, care ar putea fi de asemenea si camera din spate a tabletei, asemanatoare celei folosite pentru iPhone4.

Cei de la site-ul 9to5mac.com spun ca schitele provin de la un producator asiatic de componente pentru iPad.

Mai mult, tableta ar urma sa aiba un port USB, un mini USB sau chiar o combinatie a acestora.

iPad 2 va fi cu 3 milimetri mai mica decat prima versiune, masurand 239 mmx186 mm, potrivit site-ului japonez MacOtakara, citat de AppleInsider.

Versiunea curenta a iPad-ului, care masoara 242,8 mm x 189,7 mm a fost criticata inca de la lansare pentru suprafata mare a chenarului (zona neagra din jurul ecranului).

Bursa zvonurilor

Recent, alti producatori de componente pentru produsele Apple, citati de Reuters, afirmau ca iPad2 va avea un port USB si doua camere video, una pe partea frontala si una pe cea laterala. In plus, exista analisti care spun ca tableta va fi mai usoara si mai subtire, iar ecranul va avea o rezolutie mai buna decat prima versiune.

Si Eldar Murtazin, un blogger care are reputatia de avea multe surse in cadrul marilor producatori de telefoane mobile, a anuntat pe contul sau de Twitter ca iPad2 va avea un port USB. El spune ca a primit informatiile de la un amic apropiat companiilor care comercializeaza produse Apple.

De asemenea, site-ul de tehnologie Engadget a prezentat diverse materiale video de pe Youtube cu carcasa din silicon a iPad2.