Daca Google Earth da posibilitatea vizionarii planetei din satelit, Google lucreaza in prezent la cel mai ambitios proiect de fotografiere si cartografiere a lumii subacvatice, noteaza Daily Mail. Da, ati citit bine, compania americana intentioneaza sa fotografieze adancurile oceanelor.

Poate va intrebati cum va face Google acest lucru. O echipa de scafandri profesionisti a petrecut mai multe luni in adancuri. Ei au fotografiat privelisti panoramice la 360 de grade ale peisajului subacvatic din apropierea Australiei. Mai exact, 50.000 de fotografii, care urmeaza sa fie utilizate pentru a crea Catlin Seaview Survey, o versiune "subacvatica" a aplicatiei Google Stret View.

In curand, Marea Bariera de Corali se va afla la un click distanta, subliniaza publicatia britanica.

"Catlin Seaview Survey cuprinde o serie de studii si fotografii care vor dezvalui publicului una din ultimele frontiere ale Pamantului: adancurile oceanelor. Milioane de oameni vor putea experimenta viata, stiinta si magia care exista in lumea subacvatica", explica profesorul Ove-Hoegh-Guldberg, cercetator al Institutului pentru Schimbari Climatice de la Universitatea Queensland din Australia.

Mai multe detalii despre aplicatia celor de la Google si despre modul in care aceasta functioneaza gasiti AICI.

Citeste si:

Regele Atotputernic al Federatiei Intergalactice si Comandant al Universului". Joburi inedite la Google