GroupMe este o companie de doar un an. Utilizatorii pot trimite mesaje sau participa la conferinte online daca instaleaza programul celor de la GroupMe pe smartphone, potrivit TechCrunch. Dupa aceasta achizitie, Skpe intra in competitie cu Facebook si BlackBerry care ofera si ei servicii de mesagerie pentru posesorii de telefoane inteligente.

In plus, Apple planuieste lansarea unui serviu similar - iMessage - in toamna, care va figura in update-urile de software pentru sistemele de operare ale iPhone si iPad.

Sistemele multifunctionale

Daca aplicatiile Apple si BlackBerry pot fi folosite doar de utilizatorii acestor telefoane, exista si cateva servicii disponibile tuturor posesorilor de smartphone, precum WhatsApp Messenger si Groupme. WhatsApp a scazut cu 8% volumul mesajelor SMS trimise de utilizatorii de telefonie mobila ai celui mai mare operator telecom din Olanda - KPN. Aproximativ 85% din acestia folosesc telefoane Andoid pe care este instalat acest serviciu, scrie Financial Times.

Marile retele de socializare nu au ratat nici ele ocazia. Facebook a anuntat lansarea unei aplicatii de chat pentru telefoanele inteligente, care a devenit in scurt timp cel mai descarcat program din magazinul de profil al Apple. In plus, Google + include si chatul pentru mobil Huddle.

Jurnalistii de la All Things Digital spun ca Skype a platit circa 85 de milioane de dolari pentru GroupMe.

Citeste si

Financial Times: Africa lasa Europa in urma. Economia europeana, pe punctul de a fi depasita

Cand dispar PC-urile? Decizia HP de a renunta computerele personale arata inceputul unei noi ere