De frica sa nu fie depasit, Facebook a incheiat un parteneriat cu gigantul Skype. Cele doua companii nu sunt la prima colaborare. In urma cu un an, Skype a ajutat Facebook-ul sa-si puna la punct sistemul de mesaje instantanee. Skype este pe punctul de a fi achizitionat de Microsoft, miscare care ar avantaja si Facebook.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a lansat, ieri, noul sistem de comunicare. Facebook are un avantaj fata de Google+ . In timp ce Google permite doar realizarea video conferintelor, Facebook permite si videochatul intre doua persoane. Mai mult, fondatorul Zuckerberg a anuntat ca vor fi adaugate si alte optiuni premium Skype, in viitorul apropiat.

Tom Bates, directorul executiv Skype, a numit colaborarea “un  parteneriat pe termen lung”, din care sa castige ambele companii.  Google a anuntat saptamana trecuta ca lanseaza o retea de socializare, Google+.

“Anul viitor cele doua companii vor fi intr-o competitie si mai acerba. Tot atunci vom vedea cine va castiga razboiul retelelor de socializare: cum va incerca Google+ sa recupereze teren si cum va raspunde Facebook” a declarat Ben Parr, redactorul sef -Mashable.com

Google vs. Facebook in cifre

Google ocupa  primul loc in topul celor mai puternice site-uri din lume si are o vechime de 13 ani. Valoarea Google este estimata undeva la 167 miliarde de dolari. Mai mult decat atat, Google are, in prezent,  25 000 de angajati, iar pana la sfarsitul anului planuieste sa mai angajeze aproximativ 6 200 de oameni.

Google detine cea mai utilizata platforma de socializare din lume, Youtube. Se pare ca exista o conexiune stransa si intre Facebook si Youtube, dar deloc avantajoasa pentru primul.  Reteaua fondata de Mark Zuckerberg directioneaza o mare parte din traficul ei platformei Youtube, prin videoclipurile postate. Google are peste 800 de milioane de utilizatori, in fiecare luna.