Centrul va furniza in special servicii de contabilitate pentru companiile grupului, potrivit unui comunicat al E.ON Romania. 

"E.ON are in vedere doua zone pentru infiintarea acestor centre: Berlin si Cluj-Napoca. La ora actuala, E.ON verifica detaliile celor doua locatii", se arata in comunicat. 

Potrivit E.ON, Berlinul ofera o infrastructura excelenta, in timp ce Cluj-Napoca, "un renumit oras universitar, cu o buna infrastructura, ofera avantajul costurilor operationale reduse".

In ambele orase exista deja centre de servicii similare, operate de alte companii importante. 

"Prin infiintarea acestui centru se are in vedere crearea a circa 600 de locuri de munca. Insa, acest lucru depinde si de capacitatea E.ON de a asigura conditii de angajare competitive in negocierile cu reprezentantii angajatilor, care urmeaza sa aiba loc. Anticipam ca din vara anului 2012 contractele colective de munca necesare sa intre in vigoare", a afirmat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak. 

Grupul anticipeaza ca masurile propuse vor fi complet implementate pana in anul 2015. Prin comasarea unor functii si obtinerea de sinergii la nivelul grupului, E.ON va reduce aproximativ 1.200 de posturi la diviziile de contabilitate si resurse umane. Aceasta cifra face parte din totalul de 11.000 de posturi vizat prin programul de eficienta E.ON 2.0. 

Grupul german de utilitati E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operatiunile grupului pe piata romaneasca au fost integrate in 2010 in subsidiara E.ON Energie Romania.

Sursa: Mediafax