Grupul sud-coreean Samsung a lansat vineri la nivel global smartphone-ul Galaxy S III Mini, o versiune mai mica a Galaxy S III, introdus pe piata in mai, insa modelul mai compact dispune si de specificatii tehnice mai slabe, scrie Wall Street Journal. 

"Daca sperati la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregatiti-va sa fiti dezamagiti. Galaxy S III Mini este intr-adevar mai compact fata de Galaxy S III, avand in vedere ecranul touchscreen HD de 4 inci, fata de 4,8 inci la Galaxy S III, dar si specificatiile au fost reduse", scrie WSJ. 

Specificatii

Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezolutie de 800 x 600 pixeli, fata de 1.280 x 720 in cazul predecesorului mai mare.

Camera principala de 8 megapixeli a S III a fost inlocuita cu una de 5 megapixeli, iar cea frontala cu una VGA.

Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame. 

Procesorul dual-core de 1,5 GHz al SIII a fost schimbat cu unul mai slab, dual-core de 1 GHz. 

Un avantaj al Mini fata de SIII este ca acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean.

Va oferi si aplicatia de asistent personal Voice, dar si functia NFC SBeam, folosita pentru transferul de fisiere intre telefoanele din seria Galaxy S III si dispozitive Galaxy Note II. 

In privinta conectivitatii, S III Mini nu are suport LTE, in linie cu strategia de a viza retelele 3G mai raspandite la nivel global. 

Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescuta pana la 32GB.

Bateria de 1.500mAh este mai mica, astfel ca un utilizator ar trebui sa se astepte sa incarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.

Sud-coreenii vor pune in vanzare prima data in Germania varianta mini a smartphone-ului, datorita cererii foarte mari din aceasta zona pentru aparate cu ecran de 4 inci. Magazinul online din Germania al grupului afiseaza preturi de 399 euro pentru S III Mini, fata de 550 euro pentru cel mai ieftin S III. 

Dar desi cererea pentru telefoane cu ecran mic este destul de mare, smartphone-ul mini nu poate concura cu fratele lui mai mare, comenteaza sursa citata.