"De asemenea, Romtelecom a notificat Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza ofertei ferme depuse", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

Platforma Boom TV a fost lansata in aprilie 2006, fiind a cincea platforma de televiziune digitala de tip Direct to Home (DTH) din Romania, alaturi de Digi TV (operata de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operata de compania de cablu UPC), AKTA (operata de Digital Cable Systems) si Dolce (operata de Romtelecom).

Cronica unei vanzari anuntate

In decembrie, incont.ro scria ca Romtelecom este aproape de preluare Boom TV pentru suma de maximum sase milioane de euro. Potrivit ofertei, preluarea nu va putea fi perfectata daca numarul abonatilor Boom scade pana la mijlocul lui 2011 sub 65.000. Recent, cei de la Casa de Insolventa Transilvania au publicat un raport privind situatia operatorului DTH in care se mentioneaza faptul ca Romtelecom este singurul ofertat.

Potrivit planului de reorganizare, „pretul minim de adjudecare a bunurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7,32 mil. euro, plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 de abonati”. Este insa destul de greu de crezut ca Boom mai valoreaza atat tinand cont de faptul ca surse aproapiate tranzactiei arata ca numarul abonatilor operatorului nu depaseau 70.000 de abonati.

Asistenta juridica pentru Romtelecom a fost asigurata de avocatii din cadrul Tuca Zbarcea&Asociatii, sub coordonarea lui Ciprian Dragomir, avocat asociat si Silvanei Ivan, avocat asociat.