Magazinul online anunta pe site-ul propriu ca produsele sunt disponibile, incepand cu 15 aprilie. Vezi AICI anuntul eMag!

De asemenea, pe okazii.ro, sunt la vanzare toate sortimentele de iPad la preturi in general usor mai scazute decat cele ale eMag. Mai multe informatii AICI!

Nu uitati insa ca la eMag transportul este gratuit in aprilie pentru orice valoare si orice localitate!

In weekend-ul de lansare, Apple a vandut de doua ori mai multe tablete iPad decat estimasera analistii, semn ca Steve Jobs ar putea sa relanseze cererea de astfel de dispozitive.

iPad a iesit pe piata in data de 3 aprilie, atragand nenumarati cumparatori si provocand in magazinele americane o frenezie similara celei din 2007, cand s-a lansat iPhone-ul.

Cozile formate la cinci magazine analizate au fost mai mari decat se estimase, dar cu toate acestea iPad-urile au fost disponibile pentru cumparare pana tarziu in noapte, ceea ce arata ca Apple a reusit sa produca suficiente dispozitive pentru a face fata cererii initiale foarte mari.

Romanii sunt foarte interesati de noul produs al Apple, iPad, si au facut precomenzi pe www.mar.ro, desi habar nu aveau cand va ajunge si in tara noastra sau la ce preturi.

Potrivit datelor transmise incont.ro la jumatatea lunii februarie, magazinul online www.mar.ro primise deja 30 de precomenzi, cu toate ca produsul nu era disponibil la data respectiva nici macar in Statele Unite, tara de origine a Apple. Romanii precomandau pe mar.ro cea mai scumpa varianta, cea de 64 GB.

In prezent, la cele 30 de precomenzi pentru iPad s-au adaugat 2 pentru 16 GB, 2 pentru 32 GB si 5 pentru 64 GB, a declarat marti pentru www.incont.ro Sebastian Cochinescu, director general la AppleNet SRL, administratorul mar.ro.

"Furnizorul nostru si importatorul oficial Apple in Romania (IRIS SA - Apcom Romania) nu ne-a dat inca nicio indicatie privind pretul si termenul de livrare", a adaugat Cochinescu. 

Preturile anuntate de Apple pentru noul iPad incep de la 499 de dolari si merg pana la 699 de dolari, in functie de capacitatea de stocare, respectiv 16 GB, 32 GB sau 64 GB, cu conectivitate Wi-Fi, si de la 629 de dolari pana la 829 de dolari in versiunea 3G.

Tabletul PC al Apple a fost lansat sub numele de scena iPad pe 27 ianuarie 2010

Ce preturi are?

In Statele Unite ale Americii, varianta minimalista costa cel putin 500 de dolari (1.500 de lei adica 15 milioane de lei vechi). Desi exista o dezbatere intreaga legata de posibilitatea ca Apple sa ieftineasca tabletul daca vanzarile nu vor merge bine, va prezentam in tabelul de mai jos preturile de lansare.

 
iPad
16 GB
32 GB
64 GB
Wi-Fi
499 $
599 $
699 $
Wi-Fi + 3G
629 $
729 $
829 $
Sursa: www.apple.com

Ce este iPad-ul?

Este o combinatie intre un smart phone si un mini laptop, cu un ecran de 25 de centrimetri, sensibil la atingere. Poate fi folosit pentru navigarea pe Internet, pentru filme si muzica si vizualizarea de carti digitale. Vezi aici imagini de la lansarea oficiala!

Poate fi cu usurinta considerat varianta mai mare a iPhone-ului si se poate utiliza pentru a citi carti in format electronic. Este ideal pentru jocuri, poate vizualiza si edita fotografii si poate fi folosit ca rama foto digitala. Are browser web, acces la e-mail, calendar, harti. Poti deschide fisiere pdf, are tastatura virtuala si suporta periferice (de exemplu: o tastatura fizica) si suporta sincronizare cu un calculator.