In urma finalizarii investigatiei declansate in anul 2009, Consiliul Concurentei a constatat ca Asesoft Distribution SRL a pus in aplicare tranzactia prin care a preluat distributia produselor IT de la Flamingo International SA, inainte de a primi avizul Consiliului Concurentei.

Punerea in aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia, se arata in comunicatul autoritatii de concurenta.

Distribuitorul IT Asesoft Distribution a anuntat marti, intr-un comunicat, ca a colaborat cu Consiliul Concurentei in investigatia pe care autoritatea a declansat-o in ceea ce priveste preluarea distributiei Flamingo International si a pus la dispozitia inspectorilor informatiile necesare finalizarii anchetei.

Compania sustine ca "gravitatea a fost considerata mica, iar amenda a fost la minimul legal".

"Aceasta concentrare a dus la o imbunatatire a preturilor si serviciilor oferite consumatorilor finali. Am colaborat cu inspectorii de concurenta, ne asteptam la aceasta amenda, nu ne afecteaza in vreun fel activitatea", a declarat, in comunicat, omul de afaceri Iulian Stanciu, care controleaza grupul de firme din care fac parte Asesoft Distribution, eMAG si Flanco.

El a declarat ca amenda, una insemnata pentru o societate din domeniul distributiei IT, unde marjele de castig sunt reduse, a fost provizionata din 2010.

"Amenda reprezinta 0,5% din afacerile pe 2010. Dupa ce vom primi documentele privind amenda aplicata de Consiliul Concurentei le vom analiza cu avocatii si, daca avem sanse sa castigam un eventual proces de contestatie a penalitatii, vom incepe demersurile juridice in instanta. Daca nu avem sanse, ramane cum a stabilit autoritatea de reglementare in concurenta", a spus Stanciu.

Pentru 2010, Asesoft a anuntat ca a obtinut o cifra de afaceri de 145 milioane de euro, in crestere cu 45% fata de anul precedent.
In martie 2009, Asesoft Distribution a preluat divizia de distributie a Flamingo International, tranzactia avand ca scop concentrarea grupului Asesoft catre vanzarea directa catre clientii finali, atat prin retail, cat si prin contracte corporate de dimensiuni mari.

In ianuarie 2011, Consiliul Concurentei a anuntat ca a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului de catre Asesoft Distribution asupra activitatii de distributie de produse IT a Flamingo International.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si eMAG International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania. Aceste operatiuni de preluare a controlului in comun au fost autorizate de catre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.

Asesoft Distribution face parte din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.