Importatorul anchetat este compania S&A Parfum Distributions, importator exclusiv pe piata locala al marcii "D&P Perfumum", iar distrubuitorul este firma Medusa Multi Distributie.

"Prin contract, S&A Parfum Distributions impunea firmei Medusa Multi Distributie un pret de vanzare, lucru care incalca prevederile legale. Daca dansii doreau sa-si puna un adaos comercial de un miliard la suta, era dreptul si problema lor cum vindeau produsele. Dar impunerea unui pret fix, nu se poate", a declarat pentru incont.ro Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ulterior, ancheta a fost extinsa la toti distribuitorii S&A Parfum Distributions. Astfel, au fost efectuate inspectii inopinate la sediile agentilor economici implicati.

"Ancheta va dura cateva luni, iar daca se confirma banuielile noastre, companiile vor fi sanctionate cu pana la 10% din cifra de afaceri realizata in 2009. Atat importatorul cat si toti distrubuitorii sai la care se vor gasi nereguli vor fi amendati", a explicat presedintele Consiliului.

Pe de cealalta parte, reprezentantii S&A Parfum Distributions sustin ca inspectorii Consiliului Concurentei nu au cum sa-i sanctioneze.

" Ne-au facut controale, dar nu au gasit nimic in neregula. Nu am luat nicio amenda pana acum", a spus pentru intront.ro Nela Cosnita, directoarea de vanzari a importatorului de parfumuri.