Britanicul, de profesie programator IT, a devenit milionar peste noapte dupa ce si-a vandut micuta companie gigantului Twitter, pentru suma de 25 de milioane de euro. Dodsworth, care locuieste impreuna cu sotia sa, Alison (36 ani), in Crowborough, East Sussex (UK) si-a infiintat firma in 2008, dar abia anul trecut aceasta a inregistrat profit – aproximativ 10.500 de lire sterline.

Succesul lui Iain s-a datorat insa unui program software pe care acesta l-a creat dupa ce a fost dat afara de la compania la care lucra. TweetDeck reprezinta o aplicatie care organizeaza mesajele utilizatorilor primite de la diverse grupuri de prieteni. Programul sau a inceput sa devina tot mai popular printre utilizatorii Twitter. Peste 20 de milioane de oameni au downloadat aplicatia creata de Iain.

Succesul inventiei sale a atras interesul gigantului Twitter, care s-a temut de o eventuala concurenta pe piata.

„Am vrut sa creez o metoda prin care sa filtrez mesajele primite de la oamenii cu care vorbesc foarte mult si in acelasi timp sa-mi pastreze separat mesajele de la prietenii cu cu care vorbesc mai rar”, explica Iain.

Iain va ramane la conducerea echipei TweetDech, dar pentru moment, nu se stie cat de multe strategii vor fi abordate in noua formula.

Citeste si:

Cei care vand o masina pentru care nu s-a platit taxa auto, vor trenui sa o achite

15 lucruri despre economia Chinei, care te vor lasa cu gura cascata

Primul stat din SUA, unde platesti la supermarket cu aur si argint. Vezi care e