Consiliul director al AuthenTec va vota vanzarea companiei catre Apple pe 4 octombrie, tranzactie de 365 milioane de dolari, una dintre cele mai mari efectuate vreodata de Apple.

Compania este specializata in securitatea telefoanelor mobile si dezvolta pentru Apple senzori de amprenta, potrivit documentatiei asociata fuziunii.

Cele doua companii sunt in discutii inca de la sfarsitul anului trecut si au existat zvonuri ca senzorii de amprenta s-ar putea numara printre cele mai promovate caracteristici ale iPhone 5.

"Vom vedea tehnologie pe baza de amprente in noul iPhone, sau ipad? Pare aproape sigur. Nu exista prea multe detalii, insa dorinta Apple de a utiliza aceasta tehnologie si de a o dezvolta rapid ne face sa speculam ca este o chestiune de cateva saptamani", comenteaza Matt Brian de la blogul IT My Next Web, citat de The Guardian.

Daca scanarea amprentelor nu se va numara printre functiile iPhone-ului din acest an, viitorul model va fi echipat aproape sigur cu aceasta tehnologie, noteaza publicatia britanica.

Pe langa preluarea AuthenTec de catre Apple, cele doua companii au un contract comercial pana in septembrie 2013.

Scanarea amprentelor ar putea fi utilizata pe iPhone pentru deblocarea informatiilor sensibile sau pentru securitate sporita la efectuarea de plati electronice, Apple pregatind si un "portofel electronic".