Gigantul american Apple a reusit sa convinga jucatorii din industria muzicala sa colaboreze pentru proiectul iTunes, insa nu reuseste sa ajunga la o intelegere cu furnizorii de televiziune cu care negociaza.

Discutiile dintre Apple si furnizorii de cablu din Statele Unite au loc vizavi de interfata televizorului, potrivit surselor citate de Bloomberg. Companiile de cablu vor sa-si puna amprenta lor in meniurile televizoarelor Apple si sa le personalizeze, lucru pe care producatorul american nu-l agreeaza deloc.

Pe de alta parte, Apple, considerata cea mai valoroasa companie din lume la ora actuala, vrea sa vanda utilizatorilor un decodor pe care firmele de cablu au intentia de a-l inchiria.

Potrivit Bloomberg, Steve Jobs a lasat toate lucrurile in ordine in Apple inainte de a deceda, inclusiv date exact  in legatura cu lansarea televizorului care sa poarte numele brandului pe care l-a creat. Parintele iGadgeturilor voia ca Apple TV sa fie un proiect revolutionar, iar actualii manageri ai corporatiei stiu ca nu vor reusi sa realizeze acest obiectiv daca nu vor implementa mai multe facilitati, in special continuri live, relateaza presa americana.

Mai mult, Apple pregateste incheierea unui contract cu Time Warner Cable, care nu intentioneaza sa intervina atat de mult precum ceilalti furnizori de cablu in interfata televizoarelor gigantului IT.

Apple urmeaza sa lanseze un nou model de smartphone, iPhone5, pe 12 septembrie. Evenimentul va avea loc intr-un centru de conferinte din San Francisco, California.