Grupul finlandez nu a reusit sa tina pasul cu Apple si Android, vanzarile Nokia in materie de telefoane inteligente prabusindu-se in acest an.

Astfel, decizia anuntata in februarie, de colaborare cu Microsoft pentru sistemul de operare Microsoft's Windows Phone, vine in sprijinul relansarii companiei.

Primele dispozitive cu sistem de operare Windows, despre care se zvoneste ca se vor numi Nokia 800, Ace si Sabre, vor fi lansate sapatamana viitoare, la Londra, iar in magazine se vor gasi de la jumatatea lunii noiembrie, numai bine pentru cumparaturile de Craciun.

Potrivit presei de specialitate, Nokia 800, supranuit si SeaRay, va avea o carcasa roz, albastra sau neagra, ecran de 3,7 inci si camera foto. Seamana foarte mult cu Nokia N9, lansat la inceputul acestui an in editie limitata in mai multe tari, mai putin in Marea Britanie si SUA.

Despre Sabre se spune seamana foarte mult cu iPhone, cu ecran de 3,5 inci, inconjurat cu rama alba. Potrivit Pocketnow.com, care a publicat si primele fotografii, telefonul va fi comercializat la un pret cuprins intre 260 si 300 de lire sterline.

Al treilea aparat, Ace, se adreseaza, mai degraba oamenilor de afaceri. Este singurul dintre cele trei care are tastatura, care este ascunsa sub un ecran detasabil.