Directorul de marketing al retelei sociale, care este si sora cofondatorului Mark Zuckerberg, considera ca declararea datelor reale va inseamna si faptul ca tot mai putini utilizatori vor fi hartuiti online de necunoscuti. "Cred ca epoca anonimatului pe internet a apus. Oamenii cred ca dupa masca anonimatului pot spune si face orice", a spus Randi Zuckerberg, intr-un interviu.

Eric Schmidt, fostul CEO Google, a promovat si el aceasta politica sustinand ca, la un moment dat, chiar autoritatile vor cere ca utilizatorii serviciilor de internet sa-si declare numele reale.

Insa, propunerea celor doi este una controversata. Multi o contesta tocmai pentru ca unele persoane care au fost victimele abuzului sexual, spre exemplu, vor sa ramana anonime atunci cand isi spun povestea. Si jurnalistul Matthew Ingram crede ca dorinta companiilor web va descuraja discutiile pe marginea unor subiecte sensibile.

Randi Zuckerberg
nu a dat, insa, detalii despre noile setari de securitate ale Facebook.

Erin Andrews, realizatoare la ESPN, a fost implicata intr-un scandal mediatic atunci cand un utilizator anonim a postat un videoclip cu ea in ipostaze compromitatoare. Ea spune ca Google, dar si alte companii web au refuzat sa stearga de pe servere videoclipul respectiv, desi acestea spun ca vor sa stopeze hartuirea online.

Citeste si

IBM deschide un birou si la Cluj. Cati angajati se cauta

Ai 800.000 de dolari? Poti sa-ti cumperi propriul tau oras-fantoma. FOTO