Pe 24 iulie, peste 25 de milioane de persoane aveau un cont pe reteaua lansata de gigantul IT pe 28 iunie. Mai mult, Google+ atrage, in medie, aproximativ un milion de utilizatori, potrivit datelor comScore.

Facebook, lansat in 2004 de tanarul Mark Zuckerberg intr-o camera de camin de la Universitatea Harvard, din SUA, a avut nevoie de trei ani pentru a ajunge la 25 de milioane de useri, iar un alt concurent in domeniul social media, si anume Twitter de un an si sase luni.

Page, invins de Zuckerberg pe propriul teren. Fondatorul Facebook, cel mai popular utilizator al retelei Google+

Reuters atentioneaza insa ca dezvoltarea rapida a noii retele sociale nu inseamna neaparat un succes iminent al produsului Google. Un exemplu elocvent il reprezinta reteaua MySpace, care a atras 25 de milioane de utilizatori mult mai rapid decat Facebook, insa in timp, site-ul de socializare nu a rezistat pe piata. Potrivit comScore, MySpace a pierdut multi vizitatori in special in 2010. In iulie, Justin Timberlake a investit 35 de milioane de dolari in afacerea MySpace. Cantaretul a declarat la momentul respectiv ca intentioneaza sa transforme reteaua intr-un aprig concurent al businessului lui Mark, mizand pe concepte muzicale inovatoare.

Platforma Google+ este disponibila pentru testare
, iar structura este similara cu cea a Facebook, construita in jurul fotografiilor de profil si fluxurilor de informatii despre prietenii utilizatorului si despre subiectele care il intereseaza.
 
Pentru a-si diferentia serviciul de cel al Facebook, Google sustine ca propria retea de socializare are o abordare superioara fata de intimitate si de securitatea datelor utilizatorilor, chestiune care a declansat in trecut numeroase controverse pentru ambele companii.
 
Facebook a fost criticata pentru functiile complexe si confuze de intimitate si securitate a datelor, dar a introdus anul trecut o functie care permite utilizatorilor sa imparta prietenii in grupuri mai restranse.

Pentru a avea un cont pe Google+, utilizatorii au nevoie de invitatie. Specialistii sustin ca tocmai aceasta miscare poate ajuta site-ul motorului de cautare in lupta cu Facebook.

Din ce tari provin cei mai multi utilizatori Google+

Cei mai multi utilizatori ai retelei gigantului IT sunt americani, arata datele comScore. Mai exact, vorbim despre 6 milioane de persoane. In clasament urmeaza apoi India (3,6 milioane de conturi), Canada (peste 1 milion de conturi), Marea Britanie (1 milion de conturi), Germania (920.000 de conturi) si Brazilia (780.000 de conturi). Pe ultimele pozitii fac parte francezii (500.000 de conturi) si taiwanezii (500.000 de conturi).

Citeste si:

Afaceri cu multe zerouri. In cat timp au facut Bill Gates si fondatorii Google primul miliard de dolari GALERIE FOTO

Al doilea om dupa Zuckerberg, in carti pentru Trezoreria SUA. Cum a devenit COO-ul Facebook cea mai puternica femeie din Silicon Valley