Compania Accel Partners detine in jur de 8% din Facebook, actiuni evaluate la opt miliarde de dolari. Aceasta este unul dintre primii investitori care a pariat pe Facebook cu o suma record de 12,7 milioane de dolari, potrivit celor de la BusinessInsider.

O companie IT la fel de importanta detine 10% (cinci miliarde de dolari) din actiuni. Digital Sky Technologies este o firma care a devenit cunoscuta dupa ce a achizitionat pe banda rulanta nume promitatoare din sectorul online.

Compania este detinuta de miliardarul rus Yuri Milner.

Omul de afaceri in varsta de 47 de ani nu este afectat de criza: s-a apucat de investitii imobiliare in SUA. Prima pe lista: o casa ce se intinde pe 25.000 de metri patrati, pe care a platit "doar" 70 de milioane de dolari.

Vezi AICI cum arata casa miliardarului rus.

Fondata in 2005, compania a investit masiv si in Groupon sau Zynga, dar si in firme mai mici si mai putin cunoscute din China. Conform acordului de finantare al Facebook, compania rusa a investit 50 de milioane de dolari, pe langa cele 500 milioane de dolari cheltuite anterior, potrivit Financial Edge.

Co-fondatorul Facebook, Dustin Moskovitz, care nu mai lucreaza acum in companie, si-a asigurat 6% din actiunile retelei, pentru suma de 3 miliarde de dolari. In plus, Moskovitz l-a depasit chiar pe Mark Zuckerberg in topul celor mai tineri milionari in topul Forbes. Cei doi sunt nascuti la o diferenta de doar opt zile.

Fostul presedinte al companiei Sean Parker, concediat dupa ce a fost arestat intr-un scandal legat de droguri, are 4% din actiunile companiei (doua miliarde de dolari). El a parasit Facebook in 2005, iar in prezent este managerul companiei de investitii, Founders Fund.

Sean Parker este cunoscut si pentru faptul ca este co-fondatorul Napster, un site pe care l-a creat in 1999, pe cand avea 19 ani. Site-ul Napster, conceput ca un program de partajare de fisiere muzicale pe internet, a fost inchis in anul 2001, in urma unor procese intentate in justitie de artisti, dar si de cateva case de discuri importante.

Primul investitor care a pariat pe Facebook - Peter Thiel - detine doar 3%, actiuni ce valoreaza 1,5 miliarde de dolari.