Guy Gilbert, unul dintre cei doi executivi ai diviziei Windows Phone, a declarat pentru NetworkWorld ca toti angajatii companiei vor primi cate un astfel de telefon.

Recent, Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a decis sa ofere tuturor participantilor platitori la Conferinta Dezvoltatorilor Profesionisti din 2010 cate un astfel de telefon, numarul telefoanelor oferite ridicandu-se la 1.000.

Microsoft a mai dat si angajatilor AT&T telefoane Windows Phone 7 pentru a-i familiariza cu noua platforma si o parte din salariati Microsoft primisera deja telefoane gratis pentru munca depusa.

Profitul net al Microsoft a crescut cu 51% in trimestrul incheiat in septembrie, la 5,41 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 25%, la nivelul record de 16,2 miliarde de dolari, datorita avansului vanzarilor pachetelor Office si sistemelor de operare Windows, transmite Reuters.

Cresterea profitului din perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului financiar 2011, reflecta, printre altele, succesul jocului video Halo. Sistemul de operare Windows 7 a fost vandut in 240 de milioane de copii de la lansare, anul trecut.

Investitorii se tem ca Microsoft nu se poate adapta pentru a face fata unor rivali precum Google sau dezvoltarii tehnologiei computerelor personale, noteaza Reuters.

Microsoft a pierdut in luna mai lupta cu Apple pentru titlul de cea mai valoroasa companie de tehnologie, iar Apple se distanteaza, datorita cererii solide pentru telefoanele si tablet-PC-urile pe care le produce.

Microsoft a renuntat la 5.800 de angajati anul trecut, iar compania a anuntat recent ca personalul ramas, respectiv 89.000 de salariati, vor trebui sa contribuie pentru prima data, in 2013, la cheltuielile cu asigurarile medicale.