"IE9 este cu totul altceva. Reprezinta reintrarea noastra in jocul browserelor foarte foarte rapide. Daca e sa vorbim despre IE6, nu trebuie sa uitam ca este un produs care are deja 10 ani. Sa ne gandim ce alte produse software vechi de 10 ani mai folosim acum?", a explicat Tudor Galos, Windows business group lead in cadrul Microsoft Romania, pemtru gandul.info

"Noi incercam acum sa schimbam parerea multora din spatiul online care au avut experiente neplacute cu browser-ele noastre mai vechi, in special cu IE6. Este o mostenire grea, dar, cei care il incearca sunt de acord ca IE9 este un produs foarte bun", a adaugat el.

Galos, 31 de ani, care lucreaza pentru Microsoft Romania de opt ani si jumatate, fiind recrutat de gigantul american de pe bancile Politehnicii din Bucuresti, spune ca principalul obiectiv al Microsoft in Romania legat de acest produs este sa ii convinga pe romani sa il descarce si sa il incerce.

IE9 nu a fost, intr-adevar, primit cu prea mare caldura de catre utilizatori. Poate cel mai important motiv este ca el poate rula doar sub Vista si sub Windows 7, care, in total reprezinta circa 35% din piata sistemelor de operare folosite in Romania (din care Windows 7 reprezinta aproape 31% - in perioada martie-august 2011, conform Stat Counter), care este dominata clar de Windows XP, cu o pondere de 61,6% din total. Restul problemelor, intalnite la variantele mai vechi de IE, cum sunt viteza sau securitatea au fost rezolvate, intr-o proportie destul de mare inca de la lansarea IE 8, dupa cum explica oficialii Microsoft.

Citeste mai departe pe www.gandul.info