Razvan Baraitaru a fost invitat pe scena chiar de James Shelton, seful departamentului care se ocupa de designul jocurilor Apple. A fost acolo in numele companiei Revo Solution, adica cea care a creat special pentru iPad 3 jocul SkyGamblers - Air Supremacy. 

SkyGamblers reprezinta o revolutie a jocurilor, pentru care 12 romani, specialisti in IT si design, au muncit intens mai bine de 1 an. Si acum, cu cateva saptamani inainte ipad-ul sa apara pepiata, aproape 50 de de persoane calificate testeaza noua aplicatie si pun la punct ultimele detalii.

''Ganditi-va ca merge pe un device mobil, nivelul asta de design era posibil pana acum doar pe consola. Pot sa ma conectez on-line si sa joc cu oameni reali. Poate sa stabileasca numarul de inamici, dificultatea, timpul zilei"
, a explicat Andrei Lopata, directorul companiei Revo Solution.

Acesta nu este insa primul joc pe care specialistii de la Revo Solutions l-au creat pentru Apple. Desi este o companie mica, in 2009 a ajuns intre primii 50 de dezvoltatori de aplicatii pentru iphone. Si asta pentru ca baietii sunt specialisti pregatiti in scolile din Romania care muncesc cu pasiune. La acest nivel viseaza sa ajunga mii de tineri care acum sunt inca pe bancile liceelor de informatica.

In Romania sunt multi tineri pasionati de IT. Avem scoli foarte bune care ii pregatesc, dar putine. Din cauza asta multi aleg sa-si termine studiile in strainatate si tot acolo ramn sa lucreze. Iar asta se intampla pentru ca statul nu pare interesat sa investeasca in domeniul IT, desi in ultimii trei ani acesta a fost singurul domeniu in care s-au facut angajari masive.

O campanie a Ziarului Financiar arata ca anul trecut putin peste 3.000 de tineri au terminat facultati specializate in IT, iar numarul angajatilor in acest domeniu a crescut fata de 2008 cu mai bine de 7 procente. Iar demonstratii in avanpremiera cu jocul romanesc apreciat de Apple, veti putea urmari luni dimineata la ILIKE IT, la Pro TV.