Potrivit unor informatii date publicitatii de Wall Street Journal, pana in prezent, s-au facut precomenzi pentru mai mult de  190.000 de iPad-uri. Ar trebui spus ca precomenzile au inceput destul de recent, de circa o saptamana.

Romanii pot face precomenzi la mar.ro sau direct pe site-ul Apple.

Unii analisti estimeaza ca iPad se va vinde in 4,2 milioane de exemplare doar in primul an de la momentul lansarii, desi altii sunt mult mai negativisti.

Pietele pe care se vor vinde primele iPad-uri, incepand din 3 aprilie, vor fi Canada, Australia, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie.
 
Vezi mai jos caracteristicile iPad-ului si preturile de achizitie:
 
Caracteristicile iPad:
 
0,5 inci latime
700 grame in greutate
Display de 9,7 inch( 24,6 cm)
Propriul cip de alimentare
10 ore de autonomie a bateriei si peste o luna in stand-by
Memorie flash 16 pana la 64 GB
Bluetooth
Procesor de 1 GHz
 
Preturi iPad:
 
Standard
16GB - 499 de dolari
32GB - 599 de dolari
64GB - 699 de dolari
 
Cu plan de date 3G
16GB - 629 de dolari
32GB - 729 de dolari
64GB - 829 de dolari

Ce este iPad-ul?
 
Este o combinatie intre un smart phone si un mini laptop, cu un ecran de 25 de centrimetri, sensibil la atingere. Poate fi folosit pentru navigarea pe Internet, pentru filme si muzica si vizualizarea de carti digitale. Vezi aici imagini de la lansarea oficiala!
 
Poate fi cu usurinta considerat varianta mai mare a iPhone-ului si se poate utiliza pentru a citi carti in format electronic. Este ideal pentru jocuri, poate vizualiza si edita fotografii si poate fi folosit ca rama foto digitala. Are browser web, acces la e-mail, calendar, harti. Poti deschide fisiere pdf, are tastatura virtuala si suporta periferice (de exemplu: o tastatura fizica) si suporta sincronizare cu un calculator.