1. Kamvar Sepandar (42 de inventii) a gasit o solutie de a determiona “reputatia autorului continutului online”. Cu cat autorul are o reputatie mai mare, cu atat mai sus apar articolele sale in lista cu rezultate.

2. Sergey Brin (42 de inventii) este, pe langa co-fondator al Google, si cel care a ajutat la dezvoltarea sistemului de cautare vocala. Metoda este foarte folosita in prezent pe telefoanele mobile.

3. Adam Smith (42 de patente) este unul dintre oamenii care a inventat interfata motorului de cautare, pentru care Google este recunoascut in toata lumea.

4.Taher Haveliwala (44 de inventii) a creat o metoda prin care sunt eliminate linkurile gresite sau inutile din cautare.

5. Glen Jeh helped (44 de inventii) a creat un sistem prin care, pe masura ce tastezi literele sau cuvintele in browser, iti apar sugestii care faciliteaza cautarea.

6. Amit Singhal, care are 46 de brevete, este cel care a creat sistemul prin care poti sa cauti in limba preferata.
 
7. Guha Ramanathan, cu 48 de inventii, a contribuit si el substantial la simplificarea cautarii in Google. El a creat un sistem care ajuta la evitarea ambiguitatilor in cautare.
 
8. Benedict Gomes, care are 66 de inventii la active, a creat un sistem prin care sa catalogheze paginile web. Acesta a creat asa-numitii “roboti” care umbla pe internet si clasifica paginile dupa continut, astfel incat sa fie mai usor de gasit informastiile pe care le cauta utilizatorii.
 
9. Stephen Lawrence, care are la activ 76 de patente, a gasit o alta modalitate de a afisa cele mai importante rezultate ale cautarilor. El a gasit o metoda pentru a imbunatati cautarea, permitandu-le utilizatorilor sa stabileasca criterii dupa care sa se afiseze rezultatele.
 
10. Simon Tong poate fi considerat “creierul” de la Google, in conditiile in care a patentat 84 de inventii pentru motorul de cautare. Printre ele se numara si bolduirea termenilor cautati in browser, pentru a fi vizualizati mai usor.
 
Sursa foto: Business Insider