Daca analizam ce ofera competitorii Google, vedem ce miza imensa are aceasta tranzactie. Cei de la Financial Times scriu ca Yahoo. Amazon si Dish ofera intre 1,5 si 2 miliarde de dolari pentru site-ul de streaming video, baza de abonamente si drepturile exclusive de restransmitere a inregistrarilor timp de cel putini doi ani.

Insa, desi, Google nu a facut o oferta oficiala, se speculeaza mult pe aceasta tema. Multi spun ca gigantul vrea acces la mai mult decat baza de abonamente. Compania cere mai mult continut, pe o perioada mai mare de timp si ofera si cateva miliarde de dolari in plus pentru toate acestea.

Chiar daca pana acum actionarii Hulu nu au lasat loc de discutii, suma lasa totusi o usa deschisa. O singura problema pe care Google nu a luat-o in seama. Hulu a fost creat ca un raspuns al statiilor tv la serviciul YouTube. Mai mult, multi se tem ca, in acest fel, Google ar putea prelua intregul ecosistem video al internetului. Chiar si asa, YouTube este de departe cele mai mare site de videosharing din lume, insa incearca din rasputeri sa ofere continut premium, la fel precum cel distribuit de Hulu.

Prilejul Motorola

Nu trebuie sa uitam ca Google are la dispozitie bani, lucru usor de observat din recenta achizitia a Motorola contra a 12,5 milioane de dolari. Google s-a aratat demult interesata de zona televiziunii, unde spera sa obtina o noua sursa de venituri din publicitate. Desi detine cel mai popular site de continut video din lume, YouTube, Google nu a reusit inca sa-si faca loc pe piata TV.  Achizitia Motorola Mobility ar putea sustine ambitiile companiei in zona televiziunii. Motorola este cel mai mare furnizor de decodoare digitale din lume si livreaza echipamente pentru numerosi operatori de cablu TV din SUA.

Acest lucru ar insemna si faptul ca Google TV este cu un pas mai aproape de realitate. Oficialii Google vor sa lanseze platforma Google TV la nivel global, dupa ce recent au anuntat ca in 2012 vor intra pe piata europeana de profil.

Google TV nu a prins foarte bine pe piata americana, iar Logitech International, care furnizeaza echipamentele necesare pentru instalarea serviciului, a redus preturile la 99 de dolari pe set in luna iulie, de la un nivel initial de 299 de dolari.

Chiar si asa, de partea celalalte a baricadei, nu toti actionarii Hulu sunt convinsi ca vor sa vanda compania.

Citeste si

JP Morgan foloseste piese de lego pentru a ilustra criza din zona euro FOTO

Lupta cu tehnologia.  Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne “fura” joburile