Cosmarul oricarui utilizator de telefon, tableta sau laptop este ca si-ar putea pierde ideile pretioase ori numarele de telefon ale apropiatilor. Problema este deja rezolvata pentru e-mail. Indiferent ca folosim Gmail, Yahoo sau Hotmail, mesajele noastre sunt deja stocate intr-un nor, adica pe internet. Indiferent de la ce calculator, de oriunde din lume.

Asadar, cum ar fi sa facem un laptop care sa isi pastreze totul direct pe internet, au spus cei de la Google. Il ofera gratis deja studentilor din Statele Unite, care platesc un abonament lunar pentru accesul la retea.

Apple a dus lucrurile mai departe cu iCloud. Norul celor de la Apple a venit odata cu iphone 4S si ofera o solutie de stocare online a tot ce avem pe calculator, telefon sau tableta. Cele trei se vor sincroniza automat, astfel incat o poza sau o melodie descarcata intr-un aparat sa fie disponibila in fiecare dintre cele pe care le folosim.

Norul de pe internet este gratis in limita unui spatiu de stocare. Tehnologia aduce insa economii importante pentru cei care vor cumpara viitoarele tablete. Amazon, spre exemplu, a lansat Kindle Fire, care costa sub 200 de dolari, tocmai pentru ca nu are nevoie nici de un procesor puternic nici de o memorie extraordinar de mare. Totul vine gata procesat si adaptat, evident, tot din nor.

Cat de sigura este stocarea datelor si documentelor pe internet? Foarte multi sunt cei care spun ca nu vor sa isi tina pozele de familie sau documentele online. Oricine care le cunoaste adresa de email si parola ar putea teoretic sa le acceseze. De aceea ajuta sa pui o parola foarte complicata cu cifre si caractere speciale. Probabilitatea sa fie totusi accesate ramane infima, dar exista. De unde si zicala ca singurul calculator care nu poate fi atacat de hackeri este unul scos din priza.

Citeste si:

iLikeIT: “In timpul zborului, va rugam sa va inchideti telefoanele”. Cat de periculoasa este folosirea mobilelor in avion VIDEO

iLike IT: Cat de utile sunt cu adevarat noile asistente personale: Siri si Iris VIDEO