Gadgetul, dezvoltat de aceeasi divizie a Google responsabila de masinile care se conduc singure, este inca in faza de testare si finisare si nu poate fi comandat sau cumparat din magazine, informeaza Reuters.

Prototipul a fost prezentat miercuri noaptea pe reteaua de socializare Google+ printr-un scurt montaj, care prezinta ochelarii din perspectiva unui utilizator care se plimba prin New York.

"Project Glass", asa cum este denumit proiectul, a fost promovat astfel pentru a permite utilizatorilor sa-si exprime parerile despre gadget si pentru a ajuta compania sa adapteze ochelarii la preferintele publicului, potrivit Google.

Utilizatorul din clip da comenzi vocale ochelarilor, prin care face afla ce intalniri are in ziua respectiva si conditiile meteo, raspunde unui mesaj primit de la un prieten, poarta o convorbire prin videochat, face o poza pe care o incarca pe contul de Google+, obtine indrumari GPS pentru a ajunge la destinatie si este alertat atunci cand se apropie de o cunostinta conectata de asemenea la serviciile Google. De asemenea, ochelarii il alerteaza daca serviciile de transport in comun functioneaza normal.

Compania a precizat ca secventa video are rolul de a demonstra "cum ar putea arata aceasta tehnologie".

Pozele prezentate de Google arata o rama de ochelari la care este atasat, in dreptul ochiului drept, un mic display care integreaza functiile prezentate.