Comisarul pentru Informatii, care este responsabil de protectia datelor, urmeaza sa examineze activitatea autovehiculelor folosite de compania de internet pentru programul Street View.  Acestea au descarcat e-mailuri, mesaje text, fotografii si documente din retelele wi-fi in timp ce fotografiau fiecare strada britanica.

In urma cu doi ani, Google a recunoscut pentru prima data ca a furat fragmente de date personale, dar a subliniat ca a fost o "greseala". 

Amploarea activitatilor sale a iesit la iveala dupa ce autoritatile americane au descoperit ca un manager de rang inalt fusese avertizat inca din 2007 ca informatii sunt capturate in timp ce autovehiculele companiei strabat tara, dar nu a luat nicio masura. 

Expertii in domeniu considera ca Google a colectat aceste informatii personale pur si simplu pentru ca putea si urma sa se gandeasca mai tarziu cum sa le foloseasca pentru a face bani. 

Luna trecuta, un raport al Comisiei Federale de Comunicatii (FCC) din SUA, care reglementeaza activitatea media, a dezvaluit ca programatorul Google, care a creat software-ul Street View, a avertizat in mod repetat ca acesta colecta date personale si a cerut o verificare legala.  Acesta a fost identificat la sfarsitul saptamanii trecute drept Marius Milner, un inginer de software britanic in varsta de 41 de ani, din East Sussex, care locuieste in prezent in California. El a invocat amendamentul al V-lea, refuzand sa raspunda intrebarilor anchetatorilor.