"Criza financiara si-a pus amprenta asupra evolutiei cifrelor financiare ale Germanos. Anul 2011 a fost cel mai bun pentru activitatea companiei din 2008 incoace. Vom incheia pe profit acest an", a spus Karousos, evitand sa avanseze si o cifra, scrie Mediafax.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, afacerile Germanos Telecom Romania au scazut cu 20,3% in 2010, la 368,96 milioane de lei, iar pierderile au urcat cu 146,1%, la 25,1 milioane de lei.

Directorul comercial al Cosmote Romania, Panos Makris, a afirmat ca afacerile Germanos sunt in crestere, pe fondul accelerarii vanzarilor de telefoane inteligente (smartphone).

Grupul elen Germanos a intrat pe piata romaneasca in urma cu 15 ani, in octombrie 1996, odata cu deschiderea unui magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight.

In anul 2000, grupul elen a infiintat societatea Germanos Telecom Romania, care ulterior a fuzionat cu Sunlight Romania.

Germanos Romania comercializeaza produse si servicii de telefonie mobila, produse si accesorii digitale (camere foto si video, carduri de memorie, etc.) si servicii de acces la Internet si televiziune digitala prin satelit, furnizate de Romtelecom.