Anchetatorii nostri, care au primit ajutor de la agenti americani si chiar politisti din Republica Dominicana, au descins la 33 de adrese.

In spatele unei mici afaceri cu calculatoare, Cristian Baicu, zis Piedone, unul dintre membrii gruparii achizitiona aparatura de skimming intr-un apartament inchiriat unde au si descins dimineata autoritatile.

Gruparea care clona carduri bancare ar fi formata, ca de obicei, din tineri straluciti la informatica. Acestia ar fi pus pe picioare o retea care se intindea pe trei continente, tocmai pentru a ingreuna ancheta poltiiei.

Aparatura cu care erau copiate datele bancare de pe carduri era trimisa din Romania in Spania, Italia si Franta. Aici erau montate pe POS-urile din centre comerciale sau pe bancomate. Odata furate informatiile utile: PINul si numarul de cont, acestea erau transmise in Columbia, Mexic sau Republica Dominicana. Aici erau preluate de alti indivizi ai retelei care clonau cardurile originale, scoteau banii cetatenilor cumparau bunuri pe care le trimiteau in Romania, unde erau vandute, iar banii imparirtiti intre membrii gruparii..

La fel ar fi procedat si liderul gruparii, Cosmin Camen, zis Lale, din Craiova. El a fost luat direct din pat de politisti in aceasta dimineata.

Un alt suspect ridicat in aceasta dimineata este Adrian Popescu, zis Schilaci, fiul impresarului si directorului sportiv al echipei de fotbal FC Brasov, Marcel Popescu.

"Il sustin pe fiul meu. Si cat au furat 300.000 de euro, cat revenea fiecaruia de caciula?!", a spus Marcel Popescu.

Despre Adrian Popescu prietenii sustin ca nu muncea pe nicaieri, insa ar fi un impatimit al jocurilor de noroc care l-au ingropat in datorii la camatari.

Cu totii au fost acuzati de falsificare de carduri. Ca sa fie prinsi a fost nevoie de ajutorul Serviciului Secret American si de cooperarea poltiistilor din Spania, Mexic si Republica Dominicana.