In acest sens, Google se pregateste sa introduca noi functii pentru serviciul sau de e-mail, ceea ce va permite Gmail sa preia unele dintre aspectele Facebook , in prezent reteaua de socializare cu cei mai multi utilizatori, potrivit unei surse apropiate companiei.

Incercarile anterioare ale Google de a-si face resimtita prezenta pe piata retelelor de socializare au esuat, iar specialistii si analistii de pe piata spun ca va fi dificil ca Google sa atace pozitia Facebook chiar si cu noua strategie.
"Orice ar face Google cu Gmail trebuie considerata o miscare defensiva. Oamenii petrec din ce in ce mai mult timp pe aceasta platforma sociala ( Facebook - n.r.)", a declarat Ray Valdes, analist al companiei de cercetare de piata Gartner.

Serviciul de chat al Google, integrat in Gmail, le permite deja utilizatorilor sa publice "statusuri" si sa le actualizeze, in mod similar cu acelea de pe platformele Facebook si Twitter. In acelasi timp, Google intentioneaza sa le ofere utilizatorile de Gmail o aplicatie care sa reuneasca informatiile publicate de contactele lor de pe serviciul de posta electronica, formând un flux de date similar celor din cadrul Facebook si Twitter.

Cititi mai multe despre acest subiect pe www.mediafax.ro!