Oficialii Facebook au admis ca inca mai exista destui copii care reusesc sa-si faca un cont in retea chiar daca au mai putin de 13 ani. Iar numarul lor ajunge chiar la 20.000 de zilnic.

Citeste si Pericol pe net! Ce stiu Facebook si Google despre tine?

Autoritatile americane spun ca reprezentantii retelei de socializare trebuie sa impuna o regula stricta in privinta celor care isi fac cont pe Facebook, iar copiii ar trebui sa aiba acordul parintilor inainte de a face acest lucru.

Si asta nu e tot. Facebook are probleme si cu utilizatorii care trimit mesaje spam. De exemplu, un utilizator Facebook a primit o amenda 360 de milioane de dolari din aceasta cauza.

Dupa ce a obtinut ID-urile a 116.000 de utilizatori ai retelei, Philip Porembski a trimis peste 7 milioane de spam-uri care directionau persoanele catre site-uri virusate, potrivit reprezentantilor firmei "Sophos", specializata in securitate IT.

Innebuniti dupa Facebook

Doar in Australia, sapte milioane de persoane acceseaza reteaua zilnic. La nivel international, SUA, Indonesia si Marea Britanie reprezinta cele mai importante tari pe harta Facebook. Si asta pentru ca numarul utilizatorilor de aici a depasit deja 200 de milioane! Iar majoritatea celor care au cont pe Facebook au intre 18 si 34 de ani.

Trei milioane de romani au cont pe Facebook. Un sfert sunt din Capitala

Reteaua de socializare Facebook are peste 3 milioane de utilizatori romani, dintre care circa 26% locuiesc in Bucuresti, potrivit unui raport publicat de Facebrands.ro.

In plus, tot mai multi patroni au inteles ca promovarea unei afaceri pe astfel de site-uri le aduce notorietate si ii ajuta sa faca profit, asa ca au trecut la treaba si isi vand produsele pe Facebook.