Cateva organisme de reglementare a protectiei datelor confidentiale din Germania, Irlanda si Marea Britanie au luat in vizor cel mai popular site de socializare din lume, din cauza aplicatiei care detecteaza fetele utilizatorilor, fara ca acestia sa stie.

"Facebook si-a schimbat din nou Declaratia de Politica a Confidentialitatii fara acordul utilizatorilor si nu cred ca actiunile Facebook sunt in concordanta cu legile de protectie a datelor din Europa si Germania", a spus Peter Schaar, comisarul european pentru protectia datelor, citat de Financial Times.

Noua aplicatie Facebook de recunoastere faciala le permite utilizatorilor sa-si taguiasca (sa-si identifice) mai usor prietenii in fotografii. Practic, de fiecare data cand un utilizator incarca o imagine pe site, in care apar mai multi prieteni de-ai sai, Facebook ii va detecta automat pe acestia din urma, in cazul in care detin conturi. Aplicatia este functionala de cateva luni, in diverse tari, inclusiv Romania, potrivit blog.facebook.com

Explicatia oficialilor retelei privind functia introdusa a constat in faptul ca Facebook ajuta utilizatorii sa economiseasca timp, pe care il pierdeau zilnic dand peste 100 milioane de tag-uri pe zi. Pe de cealalta parte, clientii retelei sunt nemultumiti in ceea ce priveste noua aplicatie si sustin ca li se incarca dreptul la intimitate.

Cum procedezi in cazul in care nu vrei sa fii recunoscut in mod automat de Facebook? Pentru a dezactiva aceasta functie, trebuie sa modifici setarile private (privacy settings), la sectiunea Suggest photos of me to friends.

Citeste si:

Care este compania cu cei mai fericiti angajati

Ce extravagante si-ar permite fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, din averea de 7 mld. $

Din caminul studentesc direct pe salteaua de bani. Cum au ajuns milionari Bill Gates, Steve Jobs si Mark Zuckerberg