Bloomberg scria prima data in 2006 despre echipa de design de la Apple, responsabila cu imaginea produselor companiei americane. Potrivit agentiei de presa, din echipa faceau parte 15 specialisti, de nationalitati diferite, cu varste cuprinse intre 30 si 40 ani, care devenisera apropiati si in afara programului de munca, petrecandu-si atat vacantele, cat si timpul liber impreuna.

Au trecut insa sase ani de atunci, iar Apple s-a dezvoltat si a dat lovitura dupa lovitura cu fiecare lansare de produs. A devenit cea mai admirata companie din lume, s-a listat la bursa si a castigat milioane de fani. Iata cine a facut parte din echipa creatoare de la Apple, potrivit unui top realizat de Business Insider.

1. Jonathan Ive a fost cooptat in echipa de design in 1996. El este managerul echipei, cel care a supravegheat productia iMac-ului, iphone-ului si ipad-ului. Ive a fost foarte apropiat de Steve Jobs, parintele Apple, si este considerat cel mai preocupat sa pastreze viziunea lui Jobs asupra produselor. Cunoscut ca fiind extrem de atent la detalii, Ive si-a petrecut o buna bucata de timp colaborand cu o fabrica de dulciuri, in timp ce lucra si la dezvoltarea primului look al iMac. Vizavi de proiectarea designului tabletei iPad 2, Ive si-ar fi gasit inspiratia din forjarea sabiilor japoneze de samurai.

2. Christopher Stringer s-a implicat in fiecare produs Apple incepand cu 1995. A fost prima persoana chemata sa depuna marturie in disputa dintre Apple si Samsung, ceea ce demonstreaza importanta sa in companie.

3. Shin Nishibori a creat design-ul pentru email-urile sistemului de operare iOS. Nishibori a parasit echipa din motive de sanatate. Pe pagina sa LinkedIn, asiaticul noteaza ca a lucrat la Apple timp de 10 ani de zile.

4. Richard Howarth a fost implicat in primele prototipuri Apple. El a stat si la baza lansarii iPhone.

5. Julian Hoenig este un fost inginer care a ajuns designer Apple. A fost angajat in 2010 in echipa de design, dupa ce si-a petrecut o buna parte din viata lucrand in marile companii de masini, incluzand Lamborghini si Audi.

6. Rico Zorkendorfer este un designer german, veteran al echipei. A contribuit la creearea iconitei de YouTube pe iPhone.

7. Daniel Coster este certificat de Apple pentru designul iPhone 4 si tabletei IPad.

8. Jeremy Bataillou este un alt membru vital al echipei de design.

9. Duncan Kerr a intrat in echipa de design Apple in 1999, dupa ce a petrecut cativa ani lucrand la o alta firma de design. Numele lui Kerr este legat de designul origina al iPhone si MacBook Air.

10. Peter Russell-Clarke este un designer australian si un membru vechi al grupului. Numele sau apare pe aproape toate productiile Apple.