Prin aceasta lansare, Samsung intra pe o piata tot mai aglomerata, unde operatorii telecom se tem deja ca vor pierde clienti in favoarea serviciilor de mesagerie gratuite.

In toamna, Apple va lansa iMessage, un serviciu similar celui oferit de BlackBerry, care se lupta sa-si mentina pozitia pe acest segment si a adaugat si un serviciu de muzica.

In schimb, serviciul Samsung va functiona pe toate platformele, inclusiv pe telefoanele iPhone si BlackBerry.

Serviciul este disponibil in peste 120 de tari.

Recent, Skype a cumparat serviciul de mesagerie pentru smartphone-uri GroupMe. Chiar daca valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita oficial, presa internationala scrie ca cei de la Skype au platit 85 de milioane de dolari.

Sistemele multifunctionale

Daca aplicatiile Apple si BlackBerry pot fi folosite doar de utilizatorii acestor telefoane, exista si cateva servicii disponibile tuturor posesorilor de smartphone, precum WhatsApp Messenger. WhatsApp a scazut cu 8% volumul mesajelor SMS trimise de utilizatorii de telefonie mobila ai celui mai mare operator telecom din Olanda - KPN. Aproximativ 85% din acestia folosesc telefoane Andoid pe care este instalat acest serviciu, scrie Financial Times.

Marile retele de socializare nu au ratat nici ele ocazia. Facebook a anuntat lansarea unei aplicatii de chat pentru telefoanele inteligente, care a devenit in scurt timp cel mai descarcat program din magazinul de profil al Apple. In plus, Google + include si chatul pentru mobil Huddle.

Citeste si

Cele mai vandute 10 telefoane din lume

Rate mai mici. Francul elvetian e la minimul ultimelor 5 saptamani