"Pentru acest an avem alocat un buget de peste 110 milioane de euro", a declarat, joi seara, directorul general al operatorului roman de telefonie mobila, Thierry Millet. Managerul recunoaste insa ca volumul investitiilor poate fi afectat de anumiti factori externi precum "mentinerea dezechilibrului pietei".

Afacerile Orange, in scadere. Compania s-ar putea retrage din Romania

France Telecom nu planuieste sa vanda momentan afacerile din Romania

Directorul tehnic al Orange Romania, Madalina Suceveanu, a afirmat ca investitiile operatorului urmaresc dezvoltarea si modernizarea retelei.

Operatorul de telefonie a lansat, joi, un serviciu care va asigura clientilor o claritate mai mare a sunetului in timpul unei convorbiri telefonice.

Noul serviciu este gratuit pentru toti clientii operatorului si poate fi utilizat la nivel national, pentru apeluri locale, in aria de acoperire 3G si 3G+ intre doua telefoane compatibile.

Reteaua 3G+ a operatorului acopera 119 orase, iar cea 3G - cateva mii de localitati.

Cati romani au un smartphone

Din totalul abonatilor cu contract, circa 30% au telefoane cu acces la internet, insa doar 5% din acestia au si telefoane inteligente. "Vorbim despre aparate precum iPhone sau Samsung Galaxy in principal", spune Julien Duccaroz.

Ce investitii fac ceilalti operatori

Grupul elen Cosmote a investit aproape un miliard de euro de la relansarea operatiunilor in Romania, in decembrie 2005 si pana la finele anului trecut. Astfel, oficialii declarau recent ca pentru fiecare 1,4 euro realizati ca venit, Cosmote a investit cate un euro in operatiunile din Romania.

Si in urma cu o luna, oficialii Vodafone promiteau investitii de jumatate de miliard de euro in Romania in urmatorii cinci ani, tot in modernizare retelei, planuri similare cu cele ale Orange.

Citeste si Sute de mii de romani, actionari fara sa stie la BMW, Mercedes, Orange sau Louis Vuitton