Cei mai darnici din acest punct de vedere par sa fie cei de la Orange, care te lasa sa testezi Internetul mobil pe computer si pe telefon timp de 15 zile, in limita unui trafic national de 1 GB, la viteze de pana la 7,2 MBps.

Dupa ce depasesti aceasta limita nu trebuie sa-ti faci griji ca vei fi taxat, insa viteza va scadea la 128 KBps. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la unul dintre magazinele Orange sau la partenerii operatorului si sa iei un modem de test.

Acelasi lucru se intampla si in cazul Romtelecom, care ofera Internet mobil si telefonie fixa pe mobil, pentru testare, timp de o saptamana. Cu alte cuvinte, daca iti place opresti, daca nu continui sa compari.

Si asa ajungem la Cosmote, care este insa ceva mai sarac in oferta. Nu are niciun pachet de test, insa le ofera clientilor posibilitatea sa returneze serviciul in 48 de ore, fara niciun fel de obligatii, doar prin indeplinirea unor formalitati, au declarat pentru incont.ro reprezentantii companiei.

Iar la Vodafone gasim o altfel de optiune. Cine incheie un contract de e-mail pe mobil beneficiaza de trafic national gratuit pe Internet in limita a 100 MB si trafic national gratuit nelimitat in portalul Vodafone live, de pe mobil, timp de o luna.

Abonatii Vodafone care opteaza pentru oferta Internet pe mobil beneficiaza de trafic national gratuit pe Internet in limita a 500 MB si trafic national gratuit nelimitat in portalul Vodafone live, de pe mobil, timp de 2 luni.

In schimb, abonatii RCS beneficiaza de serviciile de acces la Internet mobil la viteze de 7,2 MBps, cu cele mai agresive tarife de pe piata: sunt gratis pentru unii clienti existenti ai companiei si costa cel mult 15 lei pe luna pentru cei care intra pentru prima oara in contact cu compania.

Abonatii RCS care au contractat serviciul de Internet de la RCS & RDS pot opta pentru Internet mobil la 10 lei sau gratuit, astfel: in cazul abonatilor de Internet Cable Link si Fiber Link 1 (Internet cu viteze de pana la 30 MBps Internet si metropolitan), optiunea pentru Internet mobil presupune plata unui abonament lunar de 10 lei, iar in cazul abonatilor sai de Cable Link si Fiber Link 2 (Internet cu viteze de pana la 50 MBps Internet si metropolitan) RCS & RDS are o oferta speciala, Internet mobil gratuit cu trafic nelimitat, cu viteze de pana la 7.2 MBps si echipament in custodie (modem USB).