"Conform legii chineze privind marcile, in prezent compania Shenzhen Proview are inregistrata legal marca iPad", a declarat Fu Shuangjian, director adjunct al institutiei, intr-o conferinta de presa la Beijing.

Afirmatiile lui Fu reprezinta primele comentarii ale unui oficial guvernamental in aceasta privinta si ar putea semnala directia viitoarei decizii a curtii.

"Cazul acesta are un impact major, iar decizia finala va influenta direct proprietatea asupra marcii ipad. Departamentul Comertului va lua problema foarte in serios", a spus Fu, al carui departament se ocupa de reglementarea pietei si supraveghere.

Transcriptul comentariilor din conferinta de presa a fost postat pe un site oficial. Reprezentanti ai Apple nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii, scrie Mediafax.

Apple se afla de mai mult timp in disputa cu Proview Shenzen, divizie a companiei Proview International Holdings, referitor la proprietatea asupra marcii iPad in China.

Conflictul dintre cele doua parti a culminat in februarie cu o audiere la Inalta Curte a Poporului din Guangzhou. Curtea nu s-a pronuntat inca.

Avocatul Proview a declarat pentru Reuters ca Proview negociaza cu Apple, insa discutiile nu au condus inca la o decizie. Proview a adaugat ca este in favoarea unui acord in afara justitiei. Astfel de intelegeri implica de obicei plata unor compensatii, despre care Proview afirma ca are nevoie pentru plata creditorilor.

Problemele Apple legate de marca IPad sunt reprezentative pentru dificultatile intampinte de gigantul IT in China. Apple a convenit recent sa lucreze cu furnizorul sau, Foxconn Technology Group, pentru a asigura conditii mai bune de munca pentru angajatii Foxconn.

Proview a vandut Apple in urma cu pest doi ani marca Ipad cu 35.000 de lire sterline, insa a afirmat ulterior ca tranzactia nu a inclus si dreptul de utilizare a acesteia in China.