Grupul Sony Music se confrunta astfel cu cea de-a doua problema majora de securitate a datelor sale informatice in mai putin de un an, dupa ce piratii cibernetici au sustras din fisierele sale cantecele nelansate ale starului american.

Potrivit tabloidului Daily Mail, citat de Mediafax, piratii cibernetici au descarcat peste 50.000 de fisiere muzicale, ce valoreaza peste 250 de milioane de dolari, in cadrul celui mai amplu atac cibernetic organizat vreodata asupra unei companii muzicale.

In urma cu un an, grupul Sony Music a platit 250 de milioane de dolari pe drepturile de exploatare pe o perioada de sapte ani a pieselor lui Michael Jackson.

Contractul semnat cu fondul care administreaza averea megastarului prevede lansarea a 10 albume, ce vor contine inclusiv materiale datand din perioada sesiunilor de inregistrari, produse din perioadele in care Michael Jackson inregistra in studio unele dintre cele mai cunoscute albume ale sale.

Cantaretul american, care a murit in iunie 2009, la varsta de 50 de ani, a inregistrat numeroase duete - ce nu au apucat sa fie lansate pe piata - cu o serie de artisti de seama, precum Freddie Mercury si rapperul Will.i.am, membru in grupul Black Eyed Peas.

In aprilie 2011, datele personale provenind de la peste 77 de milioane de pasionati de jocuri au fost furate, dupa ce site-ul Sony's Playstation Network a fost atacat de piratii cibernetici. Acest atac a provocat grupului Sony pagube financiare de peste 168 de milioane de dolari si i-a afectat serios reputatia.

Atacul produs asupra fisierelor muzicale din catalogul Michael Jackson s-a produs la putin timp dupa aceea, dar informatia a fost facuta publica abia in martie 2012.