Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare va discuta acordarea imprumutului pe 27 martie, a anuntat institutia financiara, scrie Mediafax.

Proiectul sustine activitatile de inovatie din sectorul telecomunicatiilor si va permite GTS CE sa investeasca in noi aplicatii de retele, centre de date si sa diversifice gama de servicii la nivel national si regional.

GTS CE este prezenta in Romania prin GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din tara, unde are 150 de angajati. Reteaua de fibra optica a GTS Telecom depaseste 1.500 de km, la care se adauga retele de Ethernet si acoperire radio.

Compania furnizeaza servicii de transport de date, voce fixa, acces internet si web hosting in centre de date proprii in Bucuresti si Oradea.

GTS Telecom Romania a inregistrat anul trecut venituri de 23,5 milioane de euro, nivel similar celui din anul precedent, iar profitul operational inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor (EBITDA) a atins 4,6 milioane de euro, a anuntat operatorul.