"Finantarea acordata de catre BERD va sustine planurile Louis Delhaize de a construi 17 hipermarketuri de format mare si mediu in Bucuresti si alte orase din Romania. Proiectul va promova dezvoltarea unui format modern de vanzare cu amanuntul in afara capitalei, va extinde accesul la produse de calitate superioara pentru populatie si va sustine dezvoltarea producatorilor agricoli locali", potrivit unui comunicat al institutiei financiare internationale, citat de Mediafax.

Facilitatea este compusa din contributia BERD de pana la 140 milioane euro si partea sindicalizata catre ING si Rabobank de pana la 70 milioane euro.

Grupul Loius Delhaize, originar din Belgia, detine o retea formata din sute de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, centre pentru gradinarit si magazine specializate pentru animale in Franta, Belgia, Luxemburg, Romania, Ungaria si Marea Britanie.

"Louis Delhaize este fericit sa continue investitiile in Romania, care devine acum o piata importanta pentru grup. Constructia si deschiderea celor 17 noi hipermarketuri si a unui mall in Romania arata angajamentul grupului si increderea in potentialul economiei romanesti", a declarat Francois Bouriez, directorul executiv al companiei.

Grupul este prezent in Romania din 2003 si detine sapte hipermarketuri sub marca Cora.