Pretul jocului variaza intre 150 de lei si 300 de lei, pentru varianta destinata colectionarilor (Collectors), din care Best Distribution a adus deja circa 2.000 de bucati. Lansarea jocului a avut loc azi-noapte simultan la Altex, Diverta, Domo si eMag, principalii retaileri autohtoni.

In cursul zilei de astazi, distribuitorul va afla cu cat va fi suplimentata comanda pentru Romania din partea Blizzard, producatorul jocului. Compania ceruse initial o alocare de 35.000 de bucati, din care a primit doar circa 25.000, pe care le-a vandut imediat, fiind cumparate de retaileri.

Directorul general al Best Distribution, Andreea Allardin, estimeaza insa ca si viitorul stoc va fi epuizat foarte repede, datorita interesului crescut.

Jocul a inceput sa fie pus in vanzare la ora 12 noaptea si sute de oameni stateau deja la cozi pentru a-l cumpara si asta numai in Bucuresti.

Distribuitorii au profitat de acest interes si de exemplu magazinele Diverta din Plaza Romania, din Timisoara, Constanta Iasi sau chiar din Cluj-Napoca au ramas deschise pana noaptea tarziu. La fel au procedat si cei de la eMag.

"Este extraordinar sa vezi cozi la achizitia de jocuri video la miezul noptii si chiar dupa intr-o tara ca Romania in care pirateria ajunge la 80% din piata. Acest lucru arata interesul mare pentru World of Warcraft si faptul ca sunt oameni care chiar au asteptat acest joc si vor sa-l cumpere cat mai repede", a subliniat directorul general al Best Distribution.

Potrivit ei, in Romania, pretul jocului este mai ieftin decat cel recomandat "la raft" de producator pentru ca altfel vanzarile ar fi la pamant.

"Noi am lasat din pret adica am redus din profit si retailerii au inteles si au facut la fel pentru ca trebuie sa vindem si altfel, vanzarile ar fi fost destul de jos", a punctat Andreea Allardin.

World of Warcraft are o comunitate de circa 13 milioane de jucatori in lumea intreaga, si, potrivit Diverta, in Romania, exista cel putin 15.000 de jucatori activi.

World of Warcraft este cel mai vandut joc din Romania. Ocupantul locului doi este Starcraft 2, produs tot de Blizzard, din care Best Distribution a vandut deja circa 18.000 de bucati in acest an.

In Romania, se vor vinde in acest an jocuri de circa 18 milioane de euro, estimeaza liderul de piata, Best Distribution.

Despre joc:

In curand, Deathwing the Destroyer se va intoarce in Azeroth, lasand o rana de-a lungul continentelor.  

Ai acum la dispozitie doua rase noi - Worgen cu Alliance și Goblins cu Horde. Level Cap-ul a fost crescut la 85.

Zone cunoscute din continentele originale Kalimdor si Eastern Kingdoms au fost schimbate pentru totdeauna si li s-a adaugat continut nou.

Descopera zone noi deschise, inclusiv Uldum, Grim Batol si oraaul scufundal Vashjir de sub mare. Exploreaza Azeroth ca un preot gnome, un luptator blood elf sau una dintre combinatiile nou aparute.

Sursa foto: Diverta