Lista primelor lansari include nume foarte asteptate, precum Dead Space 2, Portal 2 sau Max Payne 3 dar si unele care se anunta foarte interesante, precum Bulletstorm sau Star Wars: The Old Republic.

Jocurile sunt enumerate aleator, nu dupa un clasament.

Gears of War 3
Publisher: Microsoft
Platforma: Xbox 360

Ultimul capitol din populara franciza Microsoft aduce cateva noutati: jucatorii vor putea coopera, prin intermediul sectiunii multiplayer, pentru a gasi modalitati cat mai eficiente de ucidere a inamicilor „The Locust”. Pregatiti-va pentru noi arme, tot mai destructive si trei noi caractere femei, Samantha Byrne, Anya Stroud si Bernadette Mataki, precum si unul barbat - Jace Stratton. In Europa, Gears of War 3 va debuta in a doua parte a anului viitor.

Portal 2
Publisher: Valve Software
Platforme: PC, Mac OS, PS3, Xbox 360

Prima versiune a Portal, lansata in 2007, s-a bucurat de o receptie foarte buna in presa, dar si printre utilizatori. Utilizatorii vor trebui, la fel ca si in prima parte, sa rezolve un puzzle, fara insa a „impusca” pe cineva. Daca nu va descurcati singuri, puteti cere ajutorul unui prieten: jocul vine cu un mod multiplayer cooperativ, pentru doua persoane. Cel mai probabil Portal 2 va debuta pe 9 februarie 2011.

Dead Space 2
Publisher: Electronic Arts 
Platforme: PS3, PC, Xbox 360

Cei care au jucat Dead Space stiu ca sunt momente in care actiunea horror, in care actorul principal este inginerul Isaac Clarke, iti da fiori reci pe sira spinarii. Urmarea promite sa fie si mai infricosatoare, lipindu-i pe jucatori mai des cu spatele de spatarul scaunului, pe masura ce Clarke se lupta cu dementa, amintirile iubitei moarte si extraterestrii hidosi care au pus stapanire pe planeta. Dead Space 2 poate fi deja pre-comandat pe Amazon si GameStop. Debutul oficial: 21 ianuarie 2011.

Rage
Publisher: Bethesda Softworks
Platforme: PC, Mac OS, PS3, Xbox 360, Android, iOS

Id Software, dezvoltatorul jocului, are experienta in acest gen de actiune, first person shooter, fiind cel care a creat celebrele Doom si Quake. Rage arata, judecand dupa capturile de ecran, foarte bine, primind deja mai multe premii de la publicatiile de profil. Despre ce este vorba? In Rage jucatorul este un membru al proiectului Ark, prin care mai multi cercetatori sunt inghetati in dispozitive criogenice sub pamanat, pentru a reconstrui lumea in viitor. Din cauza unei erori a sistemului, unul singur supravietuieste si se trezeste intr-o lume depopulata. In Europa, jocul va ajunge pe 13 septembrie, anul viitor.

Max Payne 3
Publisher: Take Two Interactive Software
Platforme: PC, Xbox 360, PS3

Seria Max Payne aproape ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Max apare in noul capitol mai in varsta cu cativa ani iar problemele din trecut si-au pus amprenta pe personalitatea sa. Actiunea se ptrece in orasul Sao Paolo, unde Payne lucreaza in industria de securitate privata, pentru o familie bogata.

Jocul ar fi trebuit sa apara initial in 2009, insa o serie de amanari au facut ca data de debut sa fie stabilita pentru candva in 2011.

The Legend of Zelda: Skyward Sword
Publisher: Nintendo
Platforme: Wii

Un joc numai bun pentru console. Zelda este a doua cea mai populara serie de jocuri video dupa Mario. Nou versiune va utiliza senzorul Wii MotionPLus, oferindu-i utilizatirului un control mai bun asupra armelor si vrajilor. Nu se stie inca o data exacta de lansare.

Bulletstorm
Publisher: Electronic Arts 
Platforme: PC, PS3, Xbox 360

Asteptarile de la acest joc sunt mari. Foarte mari. Dezvoltat de companiile People Can Fly si Epic Games, Bulletstorm se va lansa pe 22 februarie 2011. Aici nici macar nu conteaza scenariul. Cel mai interesant lucru este ca se pune accentul pe modul in care sunt ucisi inamicii: cu cat stilul este mai unic, cu atat mai multe puncte primeste jucatorul.

 


Star Wars: The Old Republic
Publisher: Electronic Arts
Platforma: browser/online

Este un joc multiplayer online masiv pe care analistii se asteapta ca EA sa il lanseze anul viitor. Compania spera ca Star Wars: The Old Republic sa fie un raspuns demn de luat in seama pentru rivalii de la Activision Blizzard, cu al lor World of Warcraft. Scenariul: doua entitati, Galactic Republic si Sith Empire se lupta intre ele pentru a domina galaxia. Lansarea se va face candva in prima jumatate a anului viitor.