Verdictul a sosit cu trei zile mai inainte de data la care era asteptat, la un an de cand a fost intentat companiei Samsung. Hotararea a fost citita intr-o sala de judecata din San Jose, California, SUA.

Reuters scrie ca verdictul poate duce chiar la interdictia comercializarii anumitor produse Samsung, printre care smartphone-urile Galaxy si tableta Galaxy Tab.

Decizia tribunalului american va consolida pozitia dominanta a Apple pe piata gadget-urilor si va descuraja competitori precum HTC, LG ori Sony sa lanseze telefoane care imita celebrele iPhone-uri , noteaza Bloomberg.

Principalele patente declarate copiate de Samsung sunt cele care detin functia "multitouch"  si 'bounceback", inventate de compania americana Apple.

Totodata, mai multe companii care vand smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android de la Google ar putea fi date, la randul lor, in judecata de Apple, scrie Reuters.

Brian Love, profesor de drept din America, comenteaza verdictul drept o victorie zdrobitoare pentru compania infiintata de regretatul Steve Jobs. ”Este cel mai bun scenariu pe care Apple il putea obtine in fata Samsung”. Actiunile Apple au crescut cu 2% in orele de dupa anuntarea verdictului pana la un nivel record de 675 de dolari, potrivit Bloomberg.

Samsung, interzis in tara de origine

Verdictul vine la doar o zi dupa ce Curtea de la Seul, Coreea de Sud, a decis ca ambele companii sunt nevoite sa opreasca vanzarea anumitor smartphone-uri si tablete pe piata sud-coreeana.

In semestrul care s-a incheiat la sfarsitul lunii iunie, 39% din castigurile Samsung au fost generate in Coreea de Sud, in timp ce Apple datoreaza 23% din veniturile obtinute pietei din regiunea Asiei si a Pacificului.

La nivel global, Samsung detine 35% din piata smartphone-urilor, urmata de Apple cu 18 procente.

Citeste si:

Apple si Samsung culeg "roadele" razboiului pe 4 continente. Gigantul sud-coreean, interzis in tara de origine. Replica amuzanta a americanilor